Loading...

Loading...
#resepi Shared publicly - 2018-06-09 00:45:51
Photo

#resepi #kuihraya #rasashare Resepi Dahlia Tepung Jagung 500 gm Susu pekat 1/2 cwn Sedikit esen vanila Tepung beras 1 sudu besar.. Buttercup 250 gm Itu je bahan Warna bebas Cara.. Butter dan susu pekat..esen vanila sebatikan..tak payah pukul sgt..gaul sebati jer Masukkan tepung jagung..dan tepung beras sikit.. Sebatikan Bahagikan adunan ke beberapa bahagian..dan warnakan.. Masuk dlm acuan..dan tekan jadi bunga..hiaskan apa2 coklat chip ke.. Bakar 160° 30 minit/masak Kredit》Fatimah Ali #mahn

1958 likes - 37 comments
#resepi Shared publicly - 2018-06-08 15:46:47
Photo

#resepi #kuihraya #rasashare CADBURY ROLL TART 4 BAHAN 😱 250g mentega/marjerin (sy guna buttercup) 1 sk minyak sapi 3 1/4 cawan tepung gandum (disangai sehingga ringan dan diayak) Coklat Cadbury (sy guna cadbury dairy milk yg dlm telap 100pcs) Acuan tart (sy pkai yg plastic) Kuning telur (sebagai hiasan topping) CARANYA: Campurkan semua bhn2 di atas satu persatu mengikut urutan kcuali coklat..pakai spatula shj ye..lembut2 je mixkn hingga menjadi doh yg x terlalu lembik x terlalu keras..rehatkan doh dlm chiller 5-10 mnit sebelum diterap... Masukkn doh dlm acuan tart, terapkan ke atas dulang (klu doh x pecah or x melekat di dulang masa gulung tu it's perfect!!) Ambil sebiji coklat dan gulungkn bersama doh yg dah diterap atas dulang tadi secomel2nya.. Akhir sekali, sapukan kuning telur di atas tart dan sedia utk di bakar 160'c api atas bwh, selama 15-20 minit (mengikut oven masing2). Siapppp!!! TIPS : Utk mndptkn kesan topping kuning telur yg cntik brkilat, cmpurkan kuning telur dgn pewarna kuning dan juga setitis dua susu cair... MUDAH KAN?? SELAMAT MENCUBA..😊 #Resipi: Sri Noratika Hassan via mahn

1552 likes - 41 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-15 08:13:07
Photo

Credit to @atitaharis . . Kecil Kecil cili api, kehebatannya tidak dapat disangkal lagi . Beribu testimonial sejak diperkenalkan . Lotus Mole Cream : penyelesaian berkesan untuk penderita si ketuat, kutil, tahi lalat & biji kolestrol . Tidak perlu diulang guna beberapa kali, cukup dengan 1-2 sapuan & tunggu sahaja ia tertanggal sendiri . . . 👇🏻 Follow👇🏻 . @lotus.mole.cream @lotus.mole.cream @lotus.mole.cream

539 likes - 8 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-14 06:36:52
Photo

Credit to @eina_azman . . Kecil Kecil cili api, kehebatannya tidak dapat disangkal lagi . Beribu testimonial sejak diperkenalkan . Lotus Mole Cream : penyelesaian berkesan untuk penderita si ketuat, kutil, tahi lalat & biji kolestrol . Tidak perlu diulang guna beberapa kali, cukup dengan 1-2 sapuan & tunggu sahaja ia tertanggal sendiri . . . 👇🏻 Follow👇🏻 . @lotus.mole.cream @lotus.mole.cream @lotus.mole.cream

702 likes - 4 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 02:40:57
Photo

RESEPI BISKEK (biskut kek) CHEESE BERSALUT COKLAT. Tak perlu bakar, senang gila! . BAHAN-BAHAN: . 10 keping biskut graham (atau biskut meri kalau takde biskut graham) 1/4 cawan gula aising 1 sudu teh garam 1/2 cawan mentega dicairkan . 454 g cream cheese 1 cawan gula aising 1 sudu teh esen vanilla . Coklat secukupnya untuk salutan . CARA-CARANYA: . 1. Hancurkan biskut 2. Masukkan gula aising, garam dan mentega yang telah dicairkan 3. Gaul hingga sebati 4. Masukkan adunan biskut dalam bekas. Tekan sehingga padat 5. Sejukkan dalam peti ais selama 10 minit 6. Dalam mangkuk berasingan, gaul bersama cream cheese, gula aising dan esen vanilla 7. Kacau hingga sebati dan lembut 8. Tuangkan adunan cheese ke dalam bekas biskut tadi 9. Ratakan 10. Masukkan dalam peti ais selama sejam 11. Bila dah sejuk dan agak mengeras, potong segi empat 12. Cairkan coklat secukupnya. 13. Masukkan biskut cheese dan salut sepenuhnya. 14. Kemudian sejukkan dalam peti ais selama 15 minit. 15. Siap untuk dihidang! . Selamat mencuba! . Kredit: @buzzfeedtasty

150 likes - 2 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-17 00:15:49
Photo

ATTENTION JULY BABIES ❗️❗️ . . Dah susut dah bilis rangup kita, so make sure korang join tau promo ni!!!! Jom ws sis nowwww 😍😍 kita nak kasi FREE je untuk july babies 😎 #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress  #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral

0 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-17 00:11:30
Photo

SIAPA LAHIR BULAN JULAI? NAK GIFT FREE TAK? 😋 . . Hai JULY BABIES! 😎 hehe. Kami ada goodnews ni untuk korang. Nak tau tak dengan hanya 2 belian botol (mana2 sambal) korang bole dapat SAMBAL BILIS RANGUP PERCUMA!! 🤤 . . Serta kan sekali bukti salinan ic dengan tutup 6 nombor terakhir untuk pengesahan HQ melalui wasap. Min umur 18 tahun pada 2018. Sekali sahaja boleh claim hadiah tau. . . Jom tag tag kawan kawan korang yang lahir bulan JULAI. Hehe. Meh ws cepat meh! Just klik link on bio 😍 PROMOTION VALID UNTIL END OF JULY ONLY! . . #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral #giveaway #july #julai #julybabies #promo

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-17 00:05:00
Photo

Nak lagi resepi ? Follow @resepi_ala_kampung . Mlm ni kita layan ni je...bebola kristal keledek...mkn panas2 sedapnya... Hidangan yang mudah dan senang. . Resepi bebola kristal keledek JJ bahan . 500 gram keledek oren yg direbus atau kukus 125 gram tepung gandum 1 sudu teh baking powder Sedikit.majerin untuk garingkan dan kulit doh licin... sedikit garam . salutan bebola gula castor secukupnya . lenyek keledek waktu panas2 dgn garam biar betul2 sejuk baru campur tepung dan baking powder yg telah di ayak..uli hingga jadi doh yg tak melekat di tangan Ambil sedikit majerin dan uli sebati. kemudian bulat2 sebesar guli hingga habis dan goreng dalam minyak yang banyak....hingga kuning keemasan ...salut gula castor putih waktu panas-panas. . Kredit: JJ Pau Mawar . LIKE & SHARE . Pastikan On notification untuk terima update terbaru dari @resepi_ala_kampung . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #makanansehat #artistofinstagram #kuihraya #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #ramadhan #puasa #raya #ramadan #resepi_ala_kampung

25 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:11:51
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:11:38
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

6 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:11:33
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

6 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:10:51
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:10:37
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

8 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:10:26
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

8 likes - 2 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:10:13
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

5 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:10:02
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

6 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 17:09:50
Photo

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamalaysia #muakl #muabellaz

9 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 16:44:28
Photo

Tomat --- Manurut penelitian, kandungan Lycopene pada buah tomat mampu meningkatkan jumlah sperma hingga 70 persen. Para Peneliti ini juga menemukan bahwa Lycopene tidak hanya meningkatkan kualitas dan jumlah sperma saja, tapi juga mampu meningkatkan kecepatan berenang sperma dan menurunkan jumlah sperma yang abnormal. ====== Konsultasi gratis seputar promil dan kesehatan reproduksi Add ContactPerson📲📞 WA: 083846954057 #kue #kueenak #brownies #browniesenak #brownieskukus #browniesmurah #resepmasakan #reseprumahan #resepi #masakanindonesia #masakanrumahan #masakanrumah #cemilan #cemilansehat #cemilanmurah #doyanbaking #doyanmakan #kuliner #dapurku #dapuribu #dapur #belajarmasak #ayomasak

8 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 16:43:21
Photo

Miom adalah tumor jinak yang berupa bungkus otot rahim/berbentuk jaringan (biasa disebut daging tumbuh dirahim). Secara medis miom akan di operasi, jika posisinya diluar rahim, miom aja yang di angkat, tapi jika miom di dalam rahim maka kemungkinan besar rahim juga di angkat, maka tidak ada kesempatan kehamilan lagi apabila rahim terangkat. gejala yang mungkin muncul akibat miom adalah: *.Masa menstruasi menyakitkan atau berlebih. *.Rasa sakit atau nyeri pada bagian perut atau punggung bawah. *.Rasa tidak nyaman, bahkan sakit, saat berhubungan seksual. *.Sering buang air kecil. *.Mengalami konstipasi. *.Keguguran, mengalami kemandulan, atau bermasalah pada masa kehamilan (sangat jarang terjadi) ====== Konsultasi gratis seputar promil dan kesehatan reproduksi Add ContactPerson📲📞 WA: 083846954057 #kue #kueenak #brownies #browniesenak #brownieskukus #browniesmurah #resepmasakan #reseprumahan #resepi #masakanindonesia #masakanrumahan #masakanrumah #cemilan #cemilansehat #cemilanmurah #doyanbaking #doyanmakan #kuliner #dapurku #dapuribu #dapur #belajarmasak #ayomasak

9 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 16:40:03
Photo

Miom adalah tumor jinak yang berupa bungkus otot rahim/berbentuk jaringan (biasa disebut daging tumbuh dirahim). Secara medis miom akan di operasi, jika posisinya diluar rahim, miom aja yang di angkat, tapi jika miom di dalam rahim maka kemungkinan besar rahim juga di angkat, maka tidak ada kesempatan kehamilan lagi apabila rahim terangkat. gejala yang mungkin muncul akibat miom adalah: *.Masa menstruasi menyakitkan atau berlebih. *.Rasa sakit atau nyeri pada bagian perut atau punggung bawah. *.Rasa tidak nyaman, bahkan sakit, saat berhubungan seksual. *.Sering buang air kecil. *.Mengalami konstipasi. *.Keguguran, mengalami kemandulan, atau bermasalah pada masa kehamilan (sangat jarang terjadi) ====== Konsultasi gratis seputar promil dan kesehatan reproduksi Add ContactPerson📲📞 WA: 083846954057 #kue #kueenak #brownies #browniesenak #brownieskukus #browniesmurah #resepmasakan #reseprumahan #resepi #masakanindonesia #masakanrumahan #masakanrumah #cemilan #cemilansehat #cemilanmurah #doyanbaking #doyanmakan #kuliner #dapurku #dapuribu #dapur #belajarmasak #ayomasak

9 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 16:30:49
Photo

Pakemnya brownies itu harus cokelat dan dipanggang. Kue yg aku buat ini sudah bahannya dari jagung, masaknya dengan metode kukus, minus bahan cokelat pulak, tp tetep aja dikasihnama brownies tp tetep enak kok saddap.... Resep brownies jagung : Bahan: 400gram jagung manis yang sudah dipipil, Diblender halus tanpa tambahan air. 4 butir telur 120gram gula pasir 1/2 sdt SP 120gram tepung terigu serbaguna 100ml minyak sayur 2 sachet susu kental manis putih Topping: bebas Cara buat: Siapkan loyang yg sudah dioles tipis margarin. Lapisi dengan kertas roti. panaskan panci kukusan. Mixer telur, gula, dan SP sampai kental berjejak. Matikan mixer. Masukkan terigu, aduk balik. Masukkan minyak, aduk rata. Masukkan susu dan jagung. Aduk rata. Tuang ke loyang. Kukus 20-30menit dengan api sedang. Angkat. Biarkan sejenak karena kue akan sedikit menyusut. Keluarkan dari loyang dan beri taburan keju atau topping yg lain #kue #kueenak #brownies #browniesenak #brownieskukus #browniesmurah #resepmasakan #reseprumahan #resepi #masakanindonesia #masakanrumahan #masakanrumah #cemilan #cemilansehat #cemilanmurah #doyanbaking #doyanmakan #kuliner #dapurku #dapuribu #dapur #belajarmasak #ayomasak . . #hociakholim #kuliner #makanenak #masakanindonesia #kulinermedan #makanmana #kulinerindonesia

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 16:30:33
Photo

Hampa nak tahu dak? Set Kecantikan ni bestttt. Sebab apa? Sebab ESP ni selain cantikkan kulit, dia bagi energy booster untuk kita buat kerja seharian tau . . Vitamin C pula, kuatkan immune badan kita, so badan kita ada pertahanan badan yang kuat dan elok untuk kulit yang cepat sunburn . . Vitamin E pula, bagus untuk lembabkan kulit, bantu lembabkan kulit yang kasar 😊 Bagi sesiapa yang nak dapatkan produk shaklee meh WhatsApp zati nahh . www.wasap.my/60174684915 . #espshaklee #vivixshaklee #vitamincshaklee #bcomplexshaklee #vitamineshaklee #cinchshakeshaklee #mealshakeshaklee #setkurusshaklee #setdetoxshaklee #setresdungshaklee #youthskincareshaklee #setparutshaklee #setjerawatshaklee #setcantikbasicshaklee #sethamilshaklee #setberpantangshaklee #setmenyusushaklee #setcantikshaklee #esp #esppromo #espmurah #resepiesp #carabancuhesp #espresepi #promoesp #shakleeesp #smoothie #resepi #teaminstamf

8 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 15:52:33
Photo

Regrann from @sambaleena.my - SIAPA LAHIR BULAN JULAI? NAK GIFT FREE TAK? 😋 . . Hai JULY BABIES! 😎 hehe. Kami ada goodnews ni untuk korang. Nak tau tak dengan hanya 2 belian botol (mana2 sambal) korang bole dapat SAMBAL BILIS RANGUP PERCUMA!! 🤤 . . Serta kan sekali bukti salinan ic dengan tutup 6 nombor terakhir untuk pengesahan HQ melalui wasap. Min umur 18 tahun pada 2018. Sekali sahaja boleh claim hadiah tau. . . Jom tag tag kawan kawan korang yang lahir bulan JULAI. Hehe. Meh ws cepat meh! Just klik link on bio 😍 PROMOTION VALID UNTIL END OF JULY ONLY! . . #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral #giveaway #july #julai #julybabies #promo0125122739 - #regrann

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 15:39:51
Photo

Alhamdulillah.. . Pelajari cara2 untuk buat kuih lopes dengan teknik yang super duper mudah, sebab sangat ramai yang suka makan kuih lopes ni, tapi bila pikir bab bercinta nak siapkan tu lebih ramai pilih utk beli je kan kan kan.. . Ni kita akan ajar teknik untuk buat production yang banyak, tapi dengan cara yang sangat mudah..🤗 . Berminat untuk PJJ kuih lopes? Whatsapp laju2 019-976 9677 #kuih lopes #kuihlopessedap #kuihlopessenangbuat #lopespandan #kelasmasakticerhasnah #kelasmasakonline #kelasmasakonline #kelasmasakticer #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan

19 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 15:15:37
Photo

SOTONG BAKAR -sotong Bahan untuk sos -bawang putih -bawang merah -cili padi -serai -daun limau -halia -daun ketumbar -sos ikan -cuka -tomato -garam -gula bahan sos tu korang goreng sikit sebab nak bagi gula cair dan bahan bahan tu naik bau. 😏 aku masak sendiri💕 #masakmasak #resepi #malaysiafood #trymasak

28 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 14:45:04
Photo

. Ya allah. Customer kita cakap “MATI LA NAK DIET MCM NI 🤣” Sebab malam2 pun x tahan bedal nasi goreng + @sambalhitamkuketagih . Fuhhh. Merecikkk 😘 . ❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️ . 🌼HARGA TERLAJAK MURAH🌼 💲RM8/100gm +- 💲RM15/200gm +- . 🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 🏠🏠🏠 *SHKK HQ BEROPERASI DI TEMERLOH,PAHANG* . ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• T A K R U G I T A K C U B A , T A P I L A G I R U G I K A L A U T A K P E R N A H R A S A . . . 😙😙 ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . . #sambalhitam #sambalpahang #homemade #pedasgila #tradisi #sambalhitamkuketagih #kenduri #sambal #ootd #pahang #dropship #agent #resepi #resepimudah #pahang #doorgift #terlajaklaris #juadahberbuka #wedding #viral #doorgiftmurah #belimbing #terlajaksedap #masakankampung #makanan #pakejkahwin #tunang #travel #makananviral #malaysianfood

12 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 14:45:01
Photo

. Ya allah. Customer kita cakap “MATI LA NAK DIET MCM NI 🤣” Sebab malam2 pun x tahan bedal nasi goreng + @sambalhitamkuketagih . Fuhhh. Merecikkk 😘 . ❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️ . 🌼HARGA TERLAJAK MURAH🌼 💲RM8/100gm +- 💲RM15/200gm +- . 🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 🏠🏠🏠 *SHKK HQ BEROPERASI DI TEMERLOH,PAHANG* . ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• T A K R U G I T A K C U B A , T A P I L A G I R U G I K A L A U T A K P E R N A H R A S A . . . 😙😙 ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . . #sambalhitam #sambalpahang #homemade #pedasgila #tradisi #sambalhitamkuketagih #kenduri #sambal #ootd #pahang #dropship #agent #resepi #resepimudah #pahang #doorgift #terlajaklaris #juadahberbuka #wedding #viral #doorgiftmurah #belimbing #terlajaksedap #masakankampung #makanan #pakejkahwin #tunang #travel #makananviral #malaysianfood

6 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 14:44:29
Photo

. Ya allah. Customer kita cakap “MATI LA NAK DIET MCM NI 🤣” Sebab malam2 pun x tahan bedal nasi goreng + @sambalhitamkuketagih . Fuhhh. Merecikkk 😘 . ❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️ . 🌼HARGA TERLAJAK MURAH🌼 💲RM8/100gm +- 💲RM15/200gm +- . 🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 🏠🏠🏠 *SHKK HQ BEROPERASI DI TEMERLOH,PAHANG* . ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• T A K R U G I T A K C U B A , T A P I L A G I R U G I K A L A U T A K P E R N A H R A S A . . . 😙😙 ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . . #sambalhitam #sambalpahang #homemade #pedasgila #tradisi #sambalhitamkuketagih #kenduri #sambal #ootd #pahang #dropship #agent #resepi #resepimudah #pahang #doorgift #terlajaklaris #juadahberbuka #wedding #viral #doorgiftmurah #belimbing #terlajaksedap #masakankampung #makanan #pakejkahwin #tunang #travel #makananviral #malaysianfood

11 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 14:13:09
Photo

Menu malam ni, Simple tapi yummmyyyy! Cendawan goreng tepung bestari tu paling best. Makan mcm keropok pun boleh 💋 . Bahan-bahan Cendawan Goreng Tepung: 2 bungkus cendawan enoki 1 biji telur - pukul ringan serbuk tepung serbaguna (BESTARI) Minyak masak secukupnya Cara Membuat: 1. Potong akar cendawan Enoki,leraikan ia,kemudian basuh dan toskan. 2. Gaul cendawan Enoki dengan telur hingga rata. 3. Golekkan atas tepung serbaguna. 4. Goreng dalam minyak terendam dan api yang panas. 5. Angkat apabila sudah masak atau berwarna kuning keemasan. Toskan. . #resepi #resepisambal #sambaltempoyak #icook #foodporn #malaysiafood #makansedapmalaysia #makansedapjohor #resepisambaltempoyak #mukbang #asmrmalaysia #asmr #mouthsound #lunch #dinner #masakapaharini

7 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 14:01:13
Photo

THANK YOU CUSTOMER! 😉😉 . Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal extra pedas rm18 . Apa tunggu lagi?? Cepat² order . Whatsapp saya 👉 www.wasap.my/60134754394/ . Terima Kasih 🔥🌶👻 . . jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇 @sukamakan_delicious @dapurkaknis . . #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung #puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall #kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

9 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:57:38
Photo

Hey sapa nk try Sambal dr Dapur kaknis ni blh dm k.. utk COD/ Postage available ya rugi sapa x try rasa padu dn sgt berpuaka haha.. . Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal extra pedas rm18 . Apa tunggu lagi?? Cepat² order . Whatsapp saya 👉 www.wasap.my/60134754394/ . Terima Kasih 🔥🌶👻 . . jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇 @sukamakan_delicious @dapurkaknis . . #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung #puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall #kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

4 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:55:36
Photo

THANK YOU CUSTOMER! 😉😉 . Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal extra pedas rm18 . Apa tunggu lagi?? Cepat² order . Whatsapp saya 👉 www.wasap.my/60134754394/ . Terima Kasih 🔥🌶👻 . . jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇 @sukamakan_delicious @dapurkaknis . . #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung #puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall #kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

5 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:52:01
Photo

Assalammualaikum dan Selamat Petang Semuaaa! Coach Jannah here!!! 🤾🏻‍♀️🤸🏻‍♀️ . Day 2 Eat Clean Challenge Menu! Grilled fish dgn baked sweet potato! Sedapnyaaa! Tak sabar nak makan esok!!! 🤤 . Siapa kata nak turunkan berat badan kena menu boring?? Saya makan macam ni tetap turun 16 kilo dalam 9 bulan, Alhamdulillah! Paling penting ialah determinasi dan semangat kita kuat!! 🔥🔥🔥 Salmon boleh dapat dari @lubuklobster. Serious puas hati dengan pembelian! Siap deliver on the spot lagi!!! . Jom kalau berminat nak TURUN 5-11 KG dalam sebulan secara sihat!!! . Intake bulan OGOS sudah pun dibuka!!! 👩🏻‍🏫 Cepat, tempat sangat TERHAD!! Tinggal 1 slot lagi terbuka!!! Jom kurus dalam sebulan!!! . Coach Jannah 📲 0132974181 . #kurustanpaberlapar #masakwithpassion #resepidiet #resepimudah #resepi #eatcleankl #dietatkins #dietkalori #kebayaraya #kurusraya #raya2018 #tipsdiet #turun5kgsebulan #fvraya2018 #pru14 #ramadhankareem #isteriuntukdiiktiraf #rayacollection2018 #moodrepublik #positivevibes #nur #pialadunia2018 #balikkampung #kahwin #tiktok #sayamasak #fifa18 #bolasepak #shahalam #bajukebaya

73 likes - 3 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:48:40
Photo

Yang Terbaik Hanya Love Potion ❤️ . SENJATA RAHSIA SEORANG WANITA! . Berderet testimoni dari customer kami. SUAMI ASYIK SENYUM JE MAKIN MEMBULAT DAN BESAR DIA GEBU DIA PADAT WANGI SANGAT. LOVE IT! SIZE BERTAMBAH. TUKAR BRA! . CikGojes pun wajib Cuba. Kalau sebelum ni dah cuba macam2 produk tak jadi. Love Potion InshaAllah jadi. . Jom cuba sekarang! . ========================= Apa yang Love Potion by Hush Hush mampu lakukan?? . 💋Membesarkan saiz payudara dan punggung 💋Menegangkan payudara dan lurah 💋Menguatkan semula tisu payudara dan punggung 💋Menghapuskan stretch mark 💋Meningkatkan kelembutan kulit dan keanjalan payudara 💋Mengatasi masalah payudara leper kerana menyusu 💋Seimbangkan saiz kedua2 payudara . 📱Whatsapp "Hush" ke 01125606162 📱Whatsapp "Hush" ke 01125606162 📱Whatsapp "Hush" ke 01125606162 . Hanya satu langkah untuk Penjagaan terbaik payudara dan punggung =============== Kesannya begitu ketara, dan disahkan 100% selamat dengan no pendaftaran KKM No : NOT170103519K . TAK CUBA..TAK RASA DAH CUBA..PASTI SUKA SUAMI PUN SENYUM TERGODA😘 . . #misitawansuami #produkpayudara #breastpumpmalaysia #kedaibabyonline #jomkahwin #instashopmalaysia #ubatbesarkanpayudara #krimpayudara #hushhush #lovepotionbyhushhush #tipscantik #krimbesarkanpayudara #kedaisuamiisteri #krimpayudara #seksiuntuksuami #jomkahwin #hadiahanniversary #jomselfie #mamapapa #tilljannah #resepi #hushhushhq #tiktok #tiktokmalaysia #tiktokglobal #tiktokhot - #regrann

5 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:35:41
Photo

. Nak lagi resepi? Follow aje @igresepi 😍💝 : #igresepi #cili #jeruk #resepi #sedap #enak #sayasukamasak #homemade #food #foodporn #instafood #instaselfie #alhamdulillah : Cara Buat Cili Jeruk 🍎 . Bahan-Bahan: 10-15 biji Cili Hijau - hiris nipis/tebal ikut suka 1 cwn Cuka 1 cwn Air 3 sb Gula 1 st Garam Cara Membuat: 1. Letakkan hirisan cili di dalam botol kaca. 2. Masak air, cuka, gula, garam sehingga mendidih. Tuangkan ke dalam botol & tutup. 3. Biarkan sehingga cili bertukar warna kepada hijau pucat dan sejukkan di suhu bilik. 4. Sedia untuk di hidangkan bersama segala jenis mee goreng/sup/basah. Tips: Buang biji nya kalau tak mahu pedas. . Silakan like, tag & share 😍

31 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:35:26
Photo

🥕Sapi Lada Hitam (Beef Black Pepper) Credit @cookingwithsheila Bahan : 500 gram daging sapi has dalam, cuci lalu iris tipis berlawanan serat 3 siung bawang putih, geprek atau iris tipis 1 buah bawang bombai, iris memanjang 1 buah paprika merah, potong kotak 1 buah paprika hijau, potong kotak 1 sdm kecap inggris 2 sdm kecap manis Garam dan merica hitam secukupnya Bahan Perendam : 5 siung bawang putih, geprek 1 sdm tepung tapioka ½ sdt merica hitam 2 sdm kecap inggris 2 sdm saus tiram 1 sdm gula pasir 2 sdm kecap asin 1 sdm saus tomat 2 sdm minyak goreng Cara Membuat : – Rendam daging sapi yang telah diiris tipis dengan bumbu perendam selama minimal 30 menit. Semalaman lebih enak. – Panaskan wajan dan sedikit minyak, tumis daging yang telah direndam hingga berubah warna. Sebentar saja. Tiriskan. Saya bagi menjadi dua kali penggorengan. Sisihkan. – Tumis bawang bombai dan bawang putih hingga harum. – Tambahkan paprika hijau dan paprika merah. Aduk rata. – Masukkan daging yang telah ditumis tadi. – Bubuhkan garam, merica, kecap manis, dan kecap inggris. – Masak hingga matang. – Sajikan selagi panas dengan nasi putih dan mie goreng. Catatan Sheila: Has dalam untuk black pepper (lada hitam) bisa diganti dengan daging sirloin. Pastikan Anda memotongnya tipis dan berlawanan arah dengan serat supaya dagingnya lebih empuk. #resepbundaku_ikan #ayam #resep_ayam #berbagiresep_ayam #resep #resepi #masakan #simplecook #memasak #masakanrumah #kulinernusantara #makanan #enak #gurih #lezat #masak #belajarmasak #bisabikin #demenmasak #kumpulanresepmasak #doyanmasak #hobymasak #sukamasak #doyanmakan #shareresep #doyancooking #masakanindonesia #resepyummy

7 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:35:20
Photo

selamat malam semua mata kakak dah kelat2 ni haaa tunggu masa nak 😴😴 je utk jamuan mata malam ni belanja 1 pic dulu sok sambung upload yg lain yea . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #qaseyhoney #foodbogger #blogger #malaysiablogger #fotd #food #foodie #foodporn #foodstyle #foodpics #foodphoto #foodphotography #foodhunter #foodoftheday #instafood #instafoodie #picoftheday #masak #masakan #sayamasak #icook #cooking #resepi #recipe #homemade #cookwithlove #pizza #pizzatime #chickenpizza #delicious

73 likes - 2 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 13:09:57
Photo

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . RESEPI AYAM KOREA (ISI AYAM GORENG) VERSI TERMUDAH.. . Resepi ayam ala korea sedap gila tp terlalu senang dan mudah! . Resepi ni laku keras dan paling fav keluarga! boleh diterima tekak org Melayu! nyum! . 8 ketol sayap ayam (ambik isi shj dan potong kecil2) 2 peket serbuk ayam goreng seri aji Ambik separuh untuk perap semalaman . Untuk sos?? 1biji bwang putih 2 biji cili padi(cili endon)/ (versi pedas 5bijil cili padi) 5 sudu sos cili (versi pedas 8sudu sos cili) 5 sudu madu 2 sudu sos tiram 1 sudu plum sos Minyak masak . Kredit: Ina Sehot . LIKE & SHARE . Pastikan On notification untuk terima update terbaru dari @resepi_ala_kampung . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #makanansehat #artistofinstagram #kuihraya #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #ramadhan #puasa #raya #ramadan #resepi_ala_kampung

233 likes - 3 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 12:56:27
Photo

:: Ayam Suwir Teriyaki :: Bahan - Bahan Ayam Suwir Teriyaki Fillet ayam sebanyak 500 gram Garam sebanyak 2 sendok teh Air secukupnya untuk merebus Bawang bombay, di iris memanjang sebanyak 1 butir Bawang putih, dimemarkan lalu cincang halus sebanyak 3 siung Kecap manis sebanyak 3 sendok makan Saus teriyaki sebanyak 6 sendok makan Saus tiram sebanyak 1 sendok makan Garam sebanyak 1 sendok teh Merica bubuk sebanyak ½ sendok teh Daun bawang, iris-iris sebanyak 1 batang Minyak untuk menumis sebanyak 2 sendok makan Wijen sangrai secukupnya Cara Membuat Ayam Suwir Teriyaki Pertama didihkan air secukupnya lalu masukkan 2 sendok teh garam dan rebus 500 gram fillet ayam sampai matang. Angkat lalu dinginkan dan setelah dingin langsung suwir-suwir daging. Sisihkan. Kedua panaskan 2 sendok makan minyak goreng lalu tumis 1 butir bawang bombay dan 3 siung bawang putih yang sudah di iris sampai tercium harum dan terlihat layu, kemudian masukkan 6 sendok makan saus teriyaki, 3 sendok makan kecap manis dan 1 sendok makan saus tiram dan aduk-aduk hingga rata. Setelah itu bumbui dengan 1 sendok teh garam dan ½ sendok teh merica bubuk, kemudian masukkan semua ayam suwir dan aduk-aduk sampai sausnya tercampur rata, dan bisa bunda tambahkan sedikit air bersih lalu cicipi untuk test rasanya sesuai selera masing-masing. Angkat dan tuangkan ke atas piring siap saji dan taburi dengan 1 batang irisan daun bawang dan wijen sangrai secukupnya. Ayam Suwir Teriyaki gurih, enak, lezat kini siap untuk di sajikan bersama nasi putih panas.. #ayamteriyaki #ayamkukus #masakan #masak #masakanindonesia #masakanrumah #masakanku #kuliner #kulinermalang #kulinerjogja #kulinerbandung #doyanmakan #doyanbaking #doyanmasak #doyancooking #sukacooking #sukajajan #masakanibu #dapur #dapurku #resepmasakan #reseprumahan #resepi #jakartafood . . #hociakholim #kuliner #makanenak #masakanindonesia #kulinermedan #makanmana #kulinerindonesia

5 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 12:21:36
Photo

Serunding daging untuk agen Perlis. Musim haji serunding dibawa ke Mekah untuk dijadikan pembuka selera makan. 😊 Whatsapp 0199227256 #haji #umrah #serunding #masakantradisional #masakan #resepi #sedap

13 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 12:19:03
Photo

Tahniah ira🎉🎊🎉🎊. Lepas dah lost 20kg terus leh lompat kegembiraan. Dulu nak lompat 1 cam pon terseksa 🤣. . Ye, bukan senang ira nak lost 20kg tu. Ia mengambil masa dan komitmen yang tinggi daripada peserta seperti ira nie. Yang penting ada jurulatih yang monitor dengan meal plan yang terbukti berhasil. . Program kurus online coaching (KOC) intake Ogos sudah dibuka. Tempat adalah TERHAD untuk 40 peserta sahaja. . COACH IRFAN 0103666683 . #teamkurussihat #ubatkurus #bajubesar #turunlemak #coachirfan #kurus #tipskurus #jomkurus #diet #shahalam #jdt #nakkurus #tipsdiet #kualalumpur #kotabharu #tipskesihatan #dietplan #testimonikurus #kurussebelumkahwin #azamkurus #pilkurus #seluarbesar #neelofa #bajuraya #bajuxxl #jdt #resepidiet #resepi #testimoni

45 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 12:14:45
Photo

Nak kurus perlu bersenam ke coach?saya tak de masa nak bersenam nie. . Bersenam tu tak wajib, yang wajib jaga pemakanan. Kene ingat nak turun berat badan 80% pemakanan dan 20% lagi senaman. . COACH IRFAN 0103666683 . #teamkurussihat #ubatkurus #bajubesar #turunlemak #coachirfan #kurus #tipskurus #jomkurus #diet #shahalam #jdt #nakkurus #tipsdiet #kualalumpur #kotabharu #tipskesihatan #dietplan #testimonikurus #kurussebelumkahwin #azamkurus #pilkurus #seluarbesar #neelofa #bajuraya #bajuxxl #jdt #resepidiet #resepi #senaman

121 likes - 6 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 11:55:40
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:55:30
Photo

Ok done for dinner!! 😍😍 Simple2 jerr. Yang penting air tangan Che Pah. Siap dengan JAMPI serapahnya sekali 😅Hehehe. Korang masak lauk apa tuu? #DiamondCHEPAH #MakanPleasure #foodphotography #food #sedap #delicious #recipe #recipes #resepi #MasakCepatDanSedap #masak #viral #cheflife #chicken #vegetable

31 likes - 3 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:37:20
Photo

Ini resep sambel kacang yg biasa kami bikin, kalau bikin sekalian buanyak karena dibagi bagi, lumayan lho hasilnya bisa dpt total 2,5kg sambel kacang. Bisa stock utk sambel pecel, makan cilok, bumbu sate dll. Menurutku ini dah mantep bgt dari pedesnya, maupun legitnya. Jgn salfok sama ukuran garamnya yaa, itu dah pas bangets kalau sambelnya dicairkan. Bahannya disangrai tanpa minyak tapi testure sambel berminyak #slide 👉 . Sambel Kacang aka sambel pecel @faraleyama -1kg kacang tanah -1/2kg cabe keriting+rawit -1bonggol bawang putih -750gr gula merah iris tipis -250gr gula pasir -100gr garam -1jari kencur -1jempol asam jawa -10lembar daun jeruk . Cara Membuat ; 1. Siapkan wajan, sangrai kacang tanah, cabe, kencur, bawang putih,daun jeruk hingga matang, matikan api 2. Tuang bahan yg sudah disangrai, lalu campur gula merah, gula pasir asam jawa dan garam 3. Giling hingga lembut ( aku giling di tempat gilingan sambel )lalu uleg sedikit demi sedikit / tumbuk sampai keluar minyak 4. Simpan di plastik, sambil ditekan tekan,taruh kulkas tahan hingga 2bln . Follow juga @stepbaking . . #stepmasak #stepbystep #cookingtutorial #tutorialmasak #masak #resep #resepi #tutorial Subscribe our youtube channel http://nak.la/resepiterkini😬 Credit to @stepmasak

1 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:26:06
Photo

Mata yang sakit tidak membataskan untuk masak..eceh..yeyyyy..Alhamdulillah esok dah boleh kije..kije..sebelum esok kije kita teringin assam laksa ampang park. . Malangnya ampark park udah tiada, jadi tanah rata agaknya dah sekarang, lama tak hala ke sana. Sebab apa nak yang kat situ, sebab dekat situ jeklah assam laksanya 🖒🖒🖒🖒🖒🖒.. dan part paling best adalah makan dengan daun pudina dan petis...fuhhh.. . Makanya, cari nenas dan sardin cap ayam brand. . 30 minit siap 'assam laksa ampang park'.. . Laksa utara tu sampai ke sudah tak gheti masak tapi assam laksa ni, laksa johor dan laksam mmg kegemaran untuk masak dan makan!.. . #noroadto59kg #bilasyadatrajinkedapur #masakcampak2 #iniyangnakdimakan #stopdietsementara #resepi #assamlaksa #assamlaksacina #sayamasak #foodporn

19 likes - 1 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:20:26
Photo

'AIR DIA RASA LAIN...RASA FRESH..XTAU NAK CAKAP MACAMANA' . Akak faham Ika..majoriti customer akak macam Ika.. . Ramai yang cakap rasa air E Spring ni macam air mineral brand Evian..korang tau kan..korang pernah tengok tak harga dia? Botol kecik pun dah dekat RM 10.. . And lagi satu yang paling penting, Air E Spring ni adalah mineral water ya.. . Air dari paip tu, E Spring tapis..BUANG SEMUA YANG BADAN TAK PERLU..BUANG SEMUA YANG TAK ELOK..BUANG SEMUA KUMAN..BAKTERIA..nyah jauh-jauh.. . Yang tinggal hanya mineral yang diperlukan badan.. . Alhamdulillah..another satisfied customer..thanks sebab percayakan Kak SS..

15 likes - 3 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:07:51
Photo

Save #resepi nak buat air mango shake versi Kak Ina Bahan2 dia : -mangga 1 biji -whipping cream (cari yg halal ya) -susu pekat sikit je -tambah air sikit Blend semua di atas 👆🏻 pastu just tambah ketul ais je skit ya.. Siap utk di minum 🍹 #malaysia #halal #foods #foodstagram #zerohungryofficial

11 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 10:04:58
Photo

bikin apa niiii? vlog masak setiap hari senin yessss #masakan #masakmasak #masakgampang #resipimudah #resipiayam #resepi

16 likes - 0 comments
#resepi Shared publicly - 2018-07-16 09:53:52
Photo

Kundangan dulu, karena Dihadiri tak semudah Menghadiri 😁 🎊 HWD Tu Edi dan Desi #pawiwahan #resepi

26 likes - 2 comments