Loading...

resepi #resepi Instagram Hashtag

Nak Manja Manja Selalu? Cubalah Jus Manja Manja dari Purmilla Beauty! Confirm puas hati, badan rasa cergas, bertenaga , keputihan hilang, Miss V pun wangi. Ni utk yg anak dara & remaja pun bagus amalkan di awal usia.
.
.
Utk wanita yg dah berkahwin, confirm Cik Abang makin sayang sbb ketat dan memikat!😍😍❤💋 Jom sihat dan cantik bak SARI YANTI dgn PURMILLA MANJA MANJA💋💅 🌸❤
.
DM /WHATSAPP KE 019-3378755
.
Dptkan PURMILLA MANJA MANJA anda sekarang! 💕💕💕
.
#purmillaagentgombak #purmilla #purmillamanjamanja #purmillatestimoni #jusjamupurmilla #sariyantipurmilla #jusjamukunyit #jusjamukunyitmoden #jomcantik #jomsihat #purmillalovers #jamukunyit #sayanaksihat #sayanakcantikdansihat #jamuviral #viral #viralkan #supplementmalaysia #trending #trendingnow #instafamous #jjcm #resepi #purmillahq #purmillaagent

Nak Manja Manja Selalu? Cubalah Jus Manja Manja dari Purmilla Beauty! Confirm puas hati, badan rasa cergas, bertenaga , keputihan hilang, Miss V pun wangi. Ni utk yg anak dara & remaja pun bagus amalkan di awal usia. . . Utk wanita yg dah berkahwin, confirm Cik Abang makin sayang sbb ketat dan memikat!😍😍❤💋 Jom sihat dan cantik bak SARI YANTI dgn PURMILLA MANJA MANJA💋💅 🌸❤ . DM /WHATSAPP KE 019-3378755 . Dptkan PURMILLA MANJA MANJA anda sekarang! 💕💕💕 . #purmillaagentgombak #purmilla #purmillamanjamanja #purmillatestimoni #jusjamupurmilla #sariyantipurmilla #jusjamukunyit #jusjamukunyitmoden #jomcantik #jomsihat #purmillalovers #jamukunyit #sayanaksihat #sayanakcantikdansihat #jamuviral #viral #viralkan #supplementmalaysia #trending #trendingnow #instafamous #jjcm #resepi #purmillahq #purmillaagent

4 likes - 4 comments
mesti ade yg teringat2 kepedasan sambal kicap asli johor kann 🌶🌶🌶tambah pulak kelemakkan tauhu yang padu isi dalam tue..fuhhh.! terangkatttt 👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳 ada yang nak selit order esok.? kenapa perlu order bersama dengan DAPO MW dan rasa lain dari yang lain.? 👩‍🍳👩‍🍳ini jawapannya:
.
🌶🌶🌶 Cili fresh dari ladang🌶🌶🌶gerenti pedas meletup.!
.
🍶🍶🍶 kicap semestinya kicap

mesti ade yg teringat2 kepedasan sambal kicap asli johor kann 🌶🌶🌶tambah pulak kelemakkan tauhu yang padu isi dalam tue..fuhhh.! terangkatttt 👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳 ada yang nak selit order esok.? kenapa perlu order bersama dengan DAPO MW dan rasa lain dari yang lain.? 👩‍🍳👩‍🍳ini jawapannya: . 🌶🌶🌶 Cili fresh dari ladang🌶🌶🌶gerenti pedas meletup.! . 🍶🍶🍶 kicap semestinya kicap "cap kipas udang" terbaik rasa asli kicap..baru terasa sambal kicap asli tekak johor punyeeeeeee.!!! . 🥔🥔🥔 kentang fresh, digoreng dan ditumbuk setiap satu dengan menggunakan lesung batu.. (tak main lahhh kentang rebus lenyek yeee).! confirm tahan lama.!!! . 🐓🐓🐓ayam fresh.! yg direbus dan dicarik2 asli tanpa campuran ayam frozen cincang.! baru rasa ayam paduuuu.!!! "Gunakanlah garam himalaya semestinya.!!!"😋😋😋 Tunggu apa lagi.? . Nak order.? . 📞 ☎️📱laju2 call/wasapp kami di 017-9574746 (wawa) atau 019-7693288 (sara) . 🔎📐Bermula dari saiz : (anggaran mengikut saiz tauhu) - yang pasti kami akan penuhkan satu box.!! . 💰 XS - RM 5 ( +/- 3 biji) 💰 S - RM 15 ( +/- 12 biji) 💰 M - RM 20 ( +/- 18 biji) 💰 L - RM 28 ( +/- 26 biji) 💰 XL - RM 50 ( +/- 50 biji) . isi bahan tauhubegedil ni sangatlahhh premium.! tp disebabkan owner terlampau suka dengan makanan dan sangatlah gembira bila orang suka dengan makanan yg dia masak, maka, untung tolak tepi..yg penting, rasa menusuk ke hati terus semua yang merasai keenakkan tauhubergedilMW ni tauuu 😍 tunggu apa lagi.? cepat2 order.!! confirm tak menyesal.!!! #tauhubergedildelivery #tauhubergedil #tauhubegedilbangi #tauhubegedilukm #tauhubegedilputrajaya #tauhubegedilkajang #deliveryukm #breakfast #hitea #deliverybangi #deliverykajang #lunch #dinner #jjcm #weekend #foodporn #lapar #merdeka #delivery #tauhu #kedaiukm #kedaiupm #tauhubegedil #koperasi #bazarpaknil #bangi #makanbangi #putrajaya #kajang #resepi #tauhu

4 likes - 4 comments
Dari belajar masak untuk family ke foodpack. Lihat gambar sebelum. Customer #Indonesia
.
Ada sesiapa yang nak belajar masak NASI ARAB POWER?
.
.
Nak berniaga #foodpack #katering .
TINGGALKAN NO WASAP DIINBOX ATAU KLIK WASAP DIBIO. .
.
.#nasiarabpower
.
#testimoni #kenduri #cooking #resepi #foodtruck #nasimandy #wedding
#nasiarabsedap #kelasmasak #makansedap #chefdirumah #sedapnya #kelasmasakonline #rempahnasiarab #jommasaksendiri #makananarab #arabianfood #sedap #santapan #sedapsangat #foodphotography
#homemade #viral #foodporn

Dari belajar masak untuk family ke foodpack. Lihat gambar sebelum. Customer #Indonesia . Ada sesiapa yang nak belajar masak NASI ARAB POWER? . . Nak berniaga #foodpack #katering . TINGGALKAN NO WASAP DIINBOX ATAU KLIK WASAP DIBIO. . . .#nasiarabpower . #testimoni #kenduri #cooking #resepi #foodtruck #nasimandy #wedding #nasiarabsedap #kelasmasak #makansedap #chefdirumah #sedapnya #kelasmasakonline #rempahnasiarab #jommasaksendiri #makananarab #arabianfood #sedap #santapan #sedapsangat #foodphotography #homemade #viral #foodporn

8 likes - 8 comments
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Kuih Akok Pandan Kedut
.
Bahan-bahan:
.
3 biji telur 
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil esen perisa pandan 
Garam secubit 
Santan 200ml
.
Cara-cara:
.
*Gula Melaka 1 cawan (Kalau suka Manis lebih kan) + air 1 cawan + daun pandan masak dlu. Pastu blend sekali semua bahan ,tapis.
.
Sapu Minyak Dalam acuan, tuang setengah. Bakar 20minit suhu 180 Api atas bawah
.
Credit : Sazatul Fitri
.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM
.
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
.
Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami
.
#instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Kuih Akok Pandan Kedut . Bahan-bahan: . 3 biji telur 1/2 cawan tepung gandum 1 sudu kecil esen perisa pandan Garam secubit Santan 200ml . Cara-cara: . *Gula Melaka 1 cawan (Kalau suka Manis lebih kan) + air 1 cawan + daun pandan masak dlu. Pastu blend sekali semua bahan ,tapis. . Sapu Minyak Dalam acuan, tuang setengah. Bakar 20minit suhu 180 Api atas bawah . Credit : Sazatul Fitri . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

90 likes - 90 comments
Begini ceritanya... Lately ada yang pm tanya.... Ticer ada pjj bihun goreng tak? Bila saya baca... Eh...eh...salah type ke apa org ni... Confirmkan lagi tanya serius bihun goreng? Ya jawapnya... So Ticer cakap la tak der...kan bihun goreng ni...bnyk jer resepi dkt google, dekat majalah dekat fb berlambak2...
.
So puan yg pm ni cakap lagi saya prefer berguru sebab saya nak berniaga dan tak tau langsung nk goreng bihun.... Ticer diamkan ajer...
.
Lepas tu ada juga beberapa orang pm pun tanya pjj yang sama bihun goreng....so Ticer terdetik dalam hati...ish betullah...walau benda mudah...org kata masakan harian....masakan campak2  semua org boleh masak yang bezakannya adalah sedap atau tak gitu jer...
.
Oleh kerana ada yang minta... Ticer pun meluangkan masa... Menyiapkan module PJJ ANEKA BIHUN GORENG ( BIHUN GORENG SINGAPORE & SAMBAL KICAP,  BIHUN GORENG ORIGINAL RESEPI MAK AKU DAN BIHUN GORENG TOMYAM )
.
yang berminat boleh what sup.... Yang udoh teror please...please.....scroll laju2 hehe
.
#kelasmasakbersukat #bihungoreng #bihungorengsingapore #bihungorengtomyam
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover .
.
📲019.9769677

Begini ceritanya... Lately ada yang pm tanya.... Ticer ada pjj bihun goreng tak? Bila saya baca... Eh...eh...salah type ke apa org ni... Confirmkan lagi tanya serius bihun goreng? Ya jawapnya... So Ticer cakap la tak der...kan bihun goreng ni...bnyk jer resepi dkt google, dekat majalah dekat fb berlambak2... . So puan yg pm ni cakap lagi saya prefer berguru sebab saya nak berniaga dan tak tau langsung nk goreng bihun.... Ticer diamkan ajer... . Lepas tu ada juga beberapa orang pm pun tanya pjj yang sama bihun goreng....so Ticer terdetik dalam hati...ish betullah...walau benda mudah...org kata masakan harian....masakan campak2 semua org boleh masak yang bezakannya adalah sedap atau tak gitu jer... . Oleh kerana ada yang minta... Ticer pun meluangkan masa... Menyiapkan module PJJ ANEKA BIHUN GORENG ( BIHUN GORENG SINGAPORE & SAMBAL KICAP, BIHUN GORENG ORIGINAL RESEPI MAK AKU DAN BIHUN GORENG TOMYAM ) . yang berminat boleh what sup.... Yang udoh teror please...please.....scroll laju2 hehe . #kelasmasakbersukat #bihungoreng #bihungorengsingapore #bihungorengtomyam #kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover . . 📲019.9769677

15 likes - 15 comments
Sukaaaaa banget sama resep ini, mirip sama yg dijual2 gitu 😋. Wajib disave sama share resepnya.

BOLEN PISANG KEJU

Adonan A:
Bahan:
200gr tepung protein tinggi
30gr tepung gula
80ml air
75gr margarine (saya campur margarine + butter)
Cara: campur semua bahan, ulen sampe setengah elastis. Bulatkan lalu diamkan 15 menit

Adonan B:
Bahan
100gr tepung protein tinggi
1 sdm minyak sayur
75gr margarine (saya campur margarine + butter)
Cara: campur semua bahan, diamkan 10 menit.

Isian:
▪Pisang tanduk, raja ato pisang jenis olahan lainnya potong 2.5cm lalu belah 2.
▪Keju, potong2 sepanjang pisang
▪DCC, potong2 sepanjang pisang.

Olesan:
1 kuning telur + 2 sdm susu cair/1sdm minyak.

Penyelesaian:
•Bagi adonan A dan B sebanyak masing2 15 bagian (saya: @ 23-24gr adonan A, @ 13-14gr adonan B)
•Ambil adonan A, gilas memanjang lalu letakan adonan B diatasnya, tutup seperti melipat amplop. Gilas memanjang, lipat amplop lagi, ulangi sebanyak 2x. Lakukan sampe semuanya habis lalu diamkan 15 menit.
•Ambil adonan gilas memanjang, letakan pisang dan potongan keju/coklat lalu bungkus seluruh permukaannya, rapikan.
•Susun di atas loyang, oles dg bahan olesan. Tabur keju ato meises.
•Panggang 25 menit dg suhu 180°c, keluarkan bentar olesi lagi dg bahan olesan, panggang lagi 5 menit.

Note: pas menggilas lakukan dg perlahan biar adonan B nya ga keluar2.

#bolenpisang #resepbolenpisang
#berbagiresep #bakingcooking #fotokue @resepmasakancantik 
#Resep #resepi #resepmasakan #doyanmasak #resepchickencordonbleu #masakansederhana #doyancooking #masakanrumahan #kumpulanresepmasak #sukamasak #berbagiresep #pecel #resepmudah #doyanbaking #idemasak #shareresep #yukbelajarmasak #resepsederhana #resepbaking #reseproemahan #resepayam #resepmakanannusantara #resepnusantara #resepcemilan #resepkeluarga

Sukaaaaa banget sama resep ini, mirip sama yg dijual2 gitu 😋. Wajib disave sama share resepnya. BOLEN PISANG KEJU Adonan A: Bahan: 200gr tepung protein tinggi 30gr tepung gula 80ml air 75gr margarine (saya campur margarine + butter) Cara: campur semua bahan, ulen sampe setengah elastis. Bulatkan lalu diamkan 15 menit Adonan B: Bahan 100gr tepung protein tinggi 1 sdm minyak sayur 75gr margarine (saya campur margarine + butter) Cara: campur semua bahan, diamkan 10 menit. Isian: ▪Pisang tanduk, raja ato pisang jenis olahan lainnya potong 2.5cm lalu belah 2. ▪Keju, potong2 sepanjang pisang ▪DCC, potong2 sepanjang pisang. Olesan: 1 kuning telur + 2 sdm susu cair/1sdm minyak. Penyelesaian: •Bagi adonan A dan B sebanyak masing2 15 bagian (saya: @ 23-24gr adonan A, @ 13-14gr adonan B) •Ambil adonan A, gilas memanjang lalu letakan adonan B diatasnya, tutup seperti melipat amplop. Gilas memanjang, lipat amplop lagi, ulangi sebanyak 2x. Lakukan sampe semuanya habis lalu diamkan 15 menit. •Ambil adonan gilas memanjang, letakan pisang dan potongan keju/coklat lalu bungkus seluruh permukaannya, rapikan. •Susun di atas loyang, oles dg bahan olesan. Tabur keju ato meises. •Panggang 25 menit dg suhu 180°c, keluarkan bentar olesi lagi dg bahan olesan, panggang lagi 5 menit. Note: pas menggilas lakukan dg perlahan biar adonan B nya ga keluar2. #bolenpisang #resepbolenpisang #berbagiresep #bakingcooking #fotokue @resepmasakancantik #Resep #resepi #resepmasakan #doyanmasak #resepchickencordonbleu #masakansederhana #doyancooking #masakanrumahan #kumpulanresepmasak #sukamasak #berbagiresep #pecel #resepmudah #doyanbaking #idemasak #shareresep #yukbelajarmasak #resepsederhana #resepbaking #reseproemahan #resepayam #resepmakanannusantara #resepnusantara #resepcemilan #resepkeluarga

5 likes - 5 comments
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Alhamdulillah..lepas ni dah tak payah beli kat luar , klu beli seketol pun dah RM3 lebih.. puas hati buat sendiri dan dpt makan berketol2 sampai kembong...😁😁😁
Puff tuna ni memang menjadi kesukaan kami sekeluarga. 
Terima kasih kakak kesayangan saya , kak Mariana Zainal. Resepi2 nya x pernah mengecewakan. Semua nya sedap dan marbeles2.
.
Cara cara rujuk gambar
.
Kredit: Norizan Abd Manan
.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM
.
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
.
Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami
.
#instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Alhamdulillah..lepas ni dah tak payah beli kat luar , klu beli seketol pun dah RM3 lebih.. puas hati buat sendiri dan dpt makan berketol2 sampai kembong...😁😁😁 Puff tuna ni memang menjadi kesukaan kami sekeluarga. Terima kasih kakak kesayangan saya , kak Mariana Zainal. Resepi2 nya x pernah mengecewakan. Semua nya sedap dan marbeles2. . Cara cara rujuk gambar . Kredit: Norizan Abd Manan . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

85 likes - 85 comments
Suka makanan Ala Korea
.
.
.
.
Hottang (Hotdog Kentang) | Yummy
@resepmasakancantik  @Yummy.IDN
-
Bahan:
5 lembar daging sapi bratwurst
2 sdm tepung maizena
500 gr kentang goreng, dipotong menjadi ukuran lebih pendek
2 butir telur
½ gelas tepung
½ cangkir tepung jagung
2 sdt baking powder
1 sdt bubuk paprika
1 sdm gula merah
1 sdt garam
½ sdt lada putih
1 cangkir susu
Minyak untuk menggoreng
-
Cara pembuatan:
1. Dalam mangkuk besar, campur tepung terigu, tepung jagung, telur, susu, dan baking powder, aduk. Tambahkan garam, lada, dan gula secukupnya, aduk semuanya hingga halus. Tuang adonan ke dalam gelas panjang dan simpan di lemari es sampai siap digunakan.
2. Tusuk sosis ke dalam tongkat kayu bambu. Balurkan dengan tepung maizena.
3. Celupkan dan lapisi sosis dengan adonan dingin. Pastikan untuk melapisi semuanya. Kemudian dengan ringan dan cepat lapisi dengan potongan kentang goreng. Tekan-tekan kentang goreng untuk memastikannya menempel pada adonan.
4.  Masukan dengan hati-hati ke dalam minyak goreng. Jaga suhu di sedang hingga panas tinggi. Goreng sampai kentang goreng menjadi cokelat keemasan dan terlihat renyah.
5. Tiriskan dan gunakan tissue dapur untuk menyerap minyak. Sajikan dengan Sambal Jawara.

#Resep #resepi #resepmasakan #doyanmasak #resepchickencordonbleu #masakansederhana #doyancooking #masakanrumahan #kumpulanresepmasak #sukamasak #berbagiresep #pecel #resepmudah @restufidia #doyanbaking #idemasak #shareresep #yukbelajarmasak #resepsederhana #resepbaking #reseproemahan #resepayam #resepmakanannusantara #resepnusantara #resepcemilan #resepkeluarga
-

Suka makanan Ala Korea . . . . Hottang (Hotdog Kentang) | Yummy @resepmasakancantik @Yummy.IDN - Bahan: 5 lembar daging sapi bratwurst 2 sdm tepung maizena 500 gr kentang goreng, dipotong menjadi ukuran lebih pendek 2 butir telur ½ gelas tepung ½ cangkir tepung jagung 2 sdt baking powder 1 sdt bubuk paprika 1 sdm gula merah 1 sdt garam ½ sdt lada putih 1 cangkir susu Minyak untuk menggoreng - Cara pembuatan: 1. Dalam mangkuk besar, campur tepung terigu, tepung jagung, telur, susu, dan baking powder, aduk. Tambahkan garam, lada, dan gula secukupnya, aduk semuanya hingga halus. Tuang adonan ke dalam gelas panjang dan simpan di lemari es sampai siap digunakan. 2. Tusuk sosis ke dalam tongkat kayu bambu. Balurkan dengan tepung maizena. 3. Celupkan dan lapisi sosis dengan adonan dingin. Pastikan untuk melapisi semuanya. Kemudian dengan ringan dan cepat lapisi dengan potongan kentang goreng. Tekan-tekan kentang goreng untuk memastikannya menempel pada adonan. 4. Masukan dengan hati-hati ke dalam minyak goreng. Jaga suhu di sedang hingga panas tinggi. Goreng sampai kentang goreng menjadi cokelat keemasan dan terlihat renyah. 5. Tiriskan dan gunakan tissue dapur untuk menyerap minyak. Sajikan dengan Sambal Jawara. #Resep #resepi #resepmasakan #doyanmasak #resepchickencordonbleu #masakansederhana #doyancooking #masakanrumahan #kumpulanresepmasak #sukamasak #berbagiresep #pecel #resepmudah @restufidia #doyanbaking #idemasak #shareresep #yukbelajarmasak #resepsederhana #resepbaking #reseproemahan #resepayam #resepmakanannusantara #resepnusantara #resepcemilan #resepkeluarga -

4 likes - 4 comments
Nak Manja Manja Selalu? Cubalah Jus Manja Manja dari Purmilla Beauty! Confirm puas hati, badan rasa cergas, bertenaga , keputihan hilang, Miss V pun wangi. Ni utk yg anak dara & remaja pun bagus amalkan di awal usia.
.
.
Utk wanita yg dah berkahwin, confirm Cik Abang makin sayang sbb ketat dan memikat!😍😍❤💋 Jom sihat dan cantik bak SARI YANTI dgn PURMILLA MANJA MANJA💋💅 🌸❤
.
DM /WHATSAPP KE 019-3378755
.
Dptkan PURMILLA MANJA MANJA anda sekarang! 💕💕💕
.
#purmillaagentgombak#purmilla #purmillamanjamanja #purmillatestimoni #jusjamupurmilla #sariyantipurmilla #jusjamukunyit #jusjamukunyitmoden #jomcantik #jomsihat #purmillalovers #jamukunyit #sayanaksihat #sayanakcantikdansihat #jamuviral #viral #viralkan #supplementmalaysia #trending #trendingnow #instafamous #jjcm #resepi #purmillahq #purmillaagent

Nak Manja Manja Selalu? Cubalah Jus Manja Manja dari Purmilla Beauty! Confirm puas hati, badan rasa cergas, bertenaga , keputihan hilang, Miss V pun wangi. Ni utk yg anak dara & remaja pun bagus amalkan di awal usia. . . Utk wanita yg dah berkahwin, confirm Cik Abang makin sayang sbb ketat dan memikat!😍😍❤💋 Jom sihat dan cantik bak SARI YANTI dgn PURMILLA MANJA MANJA💋💅 🌸❤ . DM /WHATSAPP KE 019-3378755 . Dptkan PURMILLA MANJA MANJA anda sekarang! 💕💕💕 . #purmillaagentgombak #purmilla #purmillamanjamanja #purmillatestimoni #jusjamupurmilla #sariyantipurmilla #jusjamukunyit #jusjamukunyitmoden #jomcantik #jomsihat #purmillalovers #jamukunyit #sayanaksihat #sayanakcantikdansihat #jamuviral #viral #viralkan #supplementmalaysia #trending #trendingnow #instafamous #jjcm #resepi #purmillahq #purmillaagent

2 likes - 2 comments
Ini resepi arwah kakak saya yang sangat pandai masak. Saya masak ni sebab rindu masakan dia. Biasa kita tengok kangkung goreng belacan atau cili api. Tapi kami suka masak kangkung goreng cili boh. 
#resepisayur
#kangkung
#makanan 
#masakan 
#masak 
#cook 
#food 
#malaysia 
#dapur
#kitchen 
#masaksendiri 
#homecooking 
#tasty
#masaklemak
#lauk
#taditional
#lempeng
#resepi
#ringkas
#kampung 
#menu
#patin
#masakankampung 
#tradisional

Ini resepi arwah kakak saya yang sangat pandai masak. Saya masak ni sebab rindu masakan dia. Biasa kita tengok kangkung goreng belacan atau cili api. Tapi kami suka masak kangkung goreng cili boh. #resepisayur #kangkung #makanan #masakan #masak #cook #food #malaysia #dapur #kitchen #masaksendiri #homecooking #tasty #masaklemak #lauk #taditional #lempeng #resepi #ringkas #kampung #menu #patin #masakankampung #tradisional

4 likes - 4 comments
Tetamu nak datang hujung minggu ni. Jamu laksa sedap juga kan?

Hanya RM8 per 500g.

Dah siap DISIANG, DIBERSIHKAN, dan DIPEK mengikut 500g/ekor.

Tinggal BILAS SEKALI dan TERUS MASAK JE!
Tak cukup dengan tu, kita hantar ke rumah lagi.

MUDAH KAN?

Nak order?
Boleh terus whatsapp kami di 0178899096 atau klik je link di profile kami. 
Book slot anda sekarang!
* order hari ni, insyaAllah dapat esok

Whatsapp 017.88.99.096

#pasareasy #setiaalam #subangjaya #subangbestari #putraheights #usj #puchong #putrajaya #cyberjaya #bangi #bangsar #damansara #shahalam #barangbasah #barangdapur #murah #pasar #freshseafood #sayajual #seafoodsegar #delivery #courier #resepi #masak #depanpintu #duit #ayamperap #kambingperap #masaksendiri

Tetamu nak datang hujung minggu ni. Jamu laksa sedap juga kan? Hanya RM8 per 500g. Dah siap DISIANG, DIBERSIHKAN, dan DIPEK mengikut 500g/ekor. Tinggal BILAS SEKALI dan TERUS MASAK JE! Tak cukup dengan tu, kita hantar ke rumah lagi. MUDAH KAN? Nak order? Boleh terus whatsapp kami di 0178899096 atau klik je link di profile kami. Book slot anda sekarang! * order hari ni, insyaAllah dapat esok Whatsapp 017.88.99.096 #pasareasy #setiaalam #subangjaya #subangbestari #putraheights #usj #puchong #putrajaya #cyberjaya #bangi #bangsar #damansara #shahalam #barangbasah #barangdapur #murah #pasar #freshseafood #sayajual #seafoodsegar #delivery #courier #resepi #masak #depanpintu #duit #ayamperap #kambingperap #masaksendiri

7 likes - 7 comments
belek2 folder sekali terpandang folder ni
resepi ni dah lama masak
terlepas pandang lak ngn yg ni
nampak sangat dalam hp ni banyak folder masak2kan 👩‍🍳
ni QH nak masak kicap je ikan tu..
jap lagi up pic yg dh siap lak yea
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#qaseyhoney #foodblogger #bloggermalaysia #food #foodporn #foodie #foodgasm #igfood #igfoodie #instagood #instafood #foodphotography #foodoftheday #cooking #icook #lovecooking #masak #masakanrumah #masaksendiri #resepi  #preparedmeals #flatlay #flatlaystyle #homemade #homechef #homefood #homecook #homecooking

belek2 folder sekali terpandang folder ni resepi ni dah lama masak terlepas pandang lak ngn yg ni nampak sangat dalam hp ni banyak folder masak2kan 👩‍🍳 ni QH nak masak kicap je ikan tu.. jap lagi up pic yg dh siap lak yea . . . . . . . . . . . . . . . . . #qaseyhoney #foodblogger #bloggermalaysia #food #foodporn #foodie #foodgasm #igfood #igfoodie #instagood #instafood #foodphotography #foodoftheday #cooking #icook #lovecooking #masak #masakanrumah #masaksendiri #resepi #preparedmeals #flatlay #flatlaystyle #homemade #homechef #homefood #homecook #homecooking

70 likes - 70 comments
Ikan Kerisi.

Isinya manis, sedap digoreng garing-garing. Hanya RM13 per 500g.

Dah siap DISIANG, DIBERSIHKAN, dan DIPEK mengikut 500g/ekor.

Tinggal BILAS SEKALI dan TERUS MASAK JE!
Tak cukup dengan tu, kita hantar ke rumah lagi.

MUDAH KAN?

Nak order?
Boleh terus whatsapp kami di 0178899096 atau klik je link di profile kami. 
Book slot anda sekarang!
* order hari ni, insyaAllah dapat esok

Whatsapp 017.88.99.096

#pasareasy #setiaalam #subangjaya #subangbestari #putraheights #usj #puchong #putrajaya #cyberjaya #bangi #bangsar #damansara #shahalam #barangbasah #barangdapur #murah #pasar #freshseafood #sayajual #seafoodsegar #delivery #courier #resepi #masak #depanpintu #duit #ayamperap #kambingperap #masaksendiri

Ikan Kerisi. Isinya manis, sedap digoreng garing-garing. Hanya RM13 per 500g. Dah siap DISIANG, DIBERSIHKAN, dan DIPEK mengikut 500g/ekor. Tinggal BILAS SEKALI dan TERUS MASAK JE! Tak cukup dengan tu, kita hantar ke rumah lagi. MUDAH KAN? Nak order? Boleh terus whatsapp kami di 0178899096 atau klik je link di profile kami. Book slot anda sekarang! * order hari ni, insyaAllah dapat esok Whatsapp 017.88.99.096 #pasareasy #setiaalam #subangjaya #subangbestari #putraheights #usj #puchong #putrajaya #cyberjaya #bangi #bangsar #damansara #shahalam #barangbasah #barangdapur #murah #pasar #freshseafood #sayajual #seafoodsegar #delivery #courier #resepi #masak #depanpintu #duit #ayamperap #kambingperap #masaksendiri

3 likes - 3 comments
Wonton Mee with Pasta Star Soup

Bahan2:
- Wonton mee
- Pasta star - 1 ulas bawang putih-cincang halus
- butter
- 1 ketul isi ayam-hiris nipis
- 1 biji telur
- air rebusan ayam/ ½ kiub ayam
- 1 sudu besar tepung jagung
-garam (optional)

Cara2:
1. Tumis bawang putih dwngan butter sehingga wangi.
2. Masukkan ayam. Kacau2 kejap sehingga ayam masak.
3. Masukkan air secukupnya.
4. Masukkan telur. Kacau.
5. Masukkan kiub ayam. Kacau sehingga air mendidih.
6. Masukkan pasta star dan wonton mee. Masak 3-5 minit atau sehingga pasta kembang sedikit.
7. Akhir sekali masukkan tepung jagung untuk pekatkan kuah sedikit.

Siap. 
Resepi by:-
@pasta_ee
#resepiCikNaa
#homemadebabyfoodah ❤️❤️❤️
#eatalianexpressipoh #eatalianexpress #pastasayur #pastavege #pastaipoh #pastahomemade #homemadepasta  #homemade #makananbayi  #makanansihat #makanandiet #healthyfood #food #makanan #highfiber #sihat #makanansedap #produkmuslim #halal #masak #resepi #resepipasta #resepi #resepiCikNaa

Wonton Mee with Pasta Star Soup Bahan2: - Wonton mee - Pasta star - 1 ulas bawang putih-cincang halus - butter - 1 ketul isi ayam-hiris nipis - 1 biji telur - air rebusan ayam/ ½ kiub ayam - 1 sudu besar tepung jagung -garam (optional) Cara2: 1. Tumis bawang putih dwngan butter sehingga wangi. 2. Masukkan ayam. Kacau2 kejap sehingga ayam masak. 3. Masukkan air secukupnya. 4. Masukkan telur. Kacau. 5. Masukkan kiub ayam. Kacau sehingga air mendidih. 6. Masukkan pasta star dan wonton mee. Masak 3-5 minit atau sehingga pasta kembang sedikit. 7. Akhir sekali masukkan tepung jagung untuk pekatkan kuah sedikit. Siap. Resepi by:- @pasta_ee #resepiCikNaa #homemadebabyfoodah ❤️❤️❤️ #eatalianexpressipoh #eatalianexpress #pastasayur #pastavege #pastaipoh #pastahomemade #homemadepasta #homemade #makananbayi #makanansihat #makanandiet #healthyfood #food #makanan #highfiber #sihat #makanansedap #produkmuslim #halal #masak #resepi #resepipasta #resepi #resepiCikNaa

7 likes - 7 comments
Regrann from @ayuoctavia18 -  Browkat dg avocado mousse, aku share resep brownies yang murah meriah tapi tetep enak, kalau mau resep brownies premium bisa di lihat d channel youtube aku ya atau cari aja dapur teh ayu hehehe
.
Resep Brownies :
2 butir telur
5 sdm gula pasir (bisa kurang atau tambah, sesuai selera)
2 sachet chocolatos
5 sdm terigu
2 sachet susu coklat ( larutkan dengan 4sdm air hangat)
2 sdm coklat bubuk
1/4 sdt soda kue
5 sdm minyak

Cara membuat :
1. Kocok telur dan gula dengan whisk hingga gula larut, tambahkan terigu, chocolatos, coklat bubuk dan soda kue, aduk sampai rata dan halus, tambahkan susu coklat dan minyak, aduk rata
2. Tuang kedalam loyang bongkar pasang uk 16 yg sudah di oles margarin, kukus 
kurang lebih 25-30 menit,
3. Stl matang biarkam dingin
.
.
Resep Avocado Mousse :
2-3 buah alpukat matang ukuran sedang
2-3 sdm gula pasir (sesuai selera aja ya)
200 ml susu cair
5 gr gelatin bubuk

Cara membuat :
1. Campur alpukat dan gula kedalam blender
2. Didihkan susu dan gelatin sampai gelatin larut
3. Matikan api, langsung campur kedalam alpukat dan blender
4. Tuang ke lapisan brownies biarkan sampai mengeras
5. Timpah lagi dengan whipped cream
5. Timpah lg dengan coklat ganache
6. Beri topping, simpan di kulkas sajikan dingin
.
.
#browkat #resepbrowkat #browren #shareresep #browniesalpukat #anekaresep #resepi #anekaresepi #doyanbaking #doyancooking #doyanmakan #resepmasakanindonesia #resepsaladbuah #dietmulaibesok #resepyummy #laperbaper #doyanmasak #resepdapurtehayu #resepisedap #resepiburestu #dapurku #hobimasak #cakedankue #hobibaking #reseprumahan #masakansederhana #cemilansore  #resepnyliem #homebaking  #yuk104

Regrann from @ayuoctavia18 - Browkat dg avocado mousse, aku share resep brownies yang murah meriah tapi tetep enak, kalau mau resep brownies premium bisa di lihat d channel youtube aku ya atau cari aja dapur teh ayu hehehe . Resep Brownies : 2 butir telur 5 sdm gula pasir (bisa kurang atau tambah, sesuai selera) 2 sachet chocolatos 5 sdm terigu 2 sachet susu coklat ( larutkan dengan 4sdm air hangat) 2 sdm coklat bubuk 1/4 sdt soda kue 5 sdm minyak Cara membuat : 1. Kocok telur dan gula dengan whisk hingga gula larut, tambahkan terigu, chocolatos, coklat bubuk dan soda kue, aduk sampai rata dan halus, tambahkan susu coklat dan minyak, aduk rata 2. Tuang kedalam loyang bongkar pasang uk 16 yg sudah di oles margarin, kukus kurang lebih 25-30 menit, 3. Stl matang biarkam dingin . . Resep Avocado Mousse : 2-3 buah alpukat matang ukuran sedang 2-3 sdm gula pasir (sesuai selera aja ya) 200 ml susu cair 5 gr gelatin bubuk Cara membuat : 1. Campur alpukat dan gula kedalam blender 2. Didihkan susu dan gelatin sampai gelatin larut 3. Matikan api, langsung campur kedalam alpukat dan blender 4. Tuang ke lapisan brownies biarkan sampai mengeras 5. Timpah lagi dengan whipped cream 5. Timpah lg dengan coklat ganache 6. Beri topping, simpan di kulkas sajikan dingin . . #browkat #resepbrowkat #browren #shareresep #browniesalpukat #anekaresep #resepi #anekaresepi #doyanbaking #doyancooking #doyanmakan #resepmasakanindonesia #resepsaladbuah #dietmulaibesok #resepyummy #laperbaper #doyanmasak #resepdapurtehayu #resepisedap #resepiburestu #dapurku #hobimasak #cakedankue #hobibaking #reseprumahan #masakansederhana #cemilansore #resepnyliem #homebaking #yuk104

37 likes - 37 comments
😍😍
.
.
@Regrann from @khairulaming - Nutella French Toast 🍞🍫
.
⏩Bahan2/ingredients
.
🌕4 keping roti (4 slices of bread)
🌕Nutella
🌕2 biji telur (2 eggs)
🌕1/4 cawan susu segar (1/4 cup fresh milk)
🌕1 sudu kecil esen vanila (1 teaspoon vanilla extract)
🌕Serbuk kayu manis (cinnamon)
🌕Sedikit garam (a pinch of salt)
🌕Mentega (Butter)
🌕Icing sugar for topping .
#food  #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018  #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #rasapop #nutella #toast #frenchtoast #dessert

😍😍 . . @Regrann from @khairulaming - Nutella French Toast 🍞🍫 . ⏩Bahan2/ingredients . 🌕4 keping roti (4 slices of bread) 🌕Nutella 🌕2 biji telur (2 eggs) 🌕1/4 cawan susu segar (1/4 cup fresh milk) 🌕1 sudu kecil esen vanila (1 teaspoon vanilla extract) 🌕Serbuk kayu manis (cinnamon) 🌕Sedikit garam (a pinch of salt) 🌕Mentega (Butter) 🌕Icing sugar for topping . #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #drink #2018 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #rasapop #nutella #toast #frenchtoast #dessert

12 likes - 12 comments
Rasa tips ni mmg bermanfaat skli.. Termasuk diri akk sendiri.. Mmg akn patahkn hujung bendi.. 😞 sorry ye peniaga.. Sbb tak tau.. Regrann from @resepi_dapur_cikwani -  Moga bermanafaat utk semua🤗Tips memilih bendi tanpa mematahkn hujung bila membeli.kalau patahkn hujung  bendi kesian la peniaga.
-carany
perhatikan saja tangkai bendi klu bendi muda tangkainy akan tertutup rapat tanpa lubang manakala bendi tua tangkainy akan berlubang makin besar lubang di tangkai bendi tu makin tua lah bendi tersebut.. #tipsmemilihbendidrsyedmunawwar  #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine 
pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani - #regrann

Rasa tips ni mmg bermanfaat skli.. Termasuk diri akk sendiri.. Mmg akn patahkn hujung bendi.. 😞 sorry ye peniaga.. Sbb tak tau.. Regrann from @resepi_dapur_cikwani - Moga bermanafaat utk semua🤗Tips memilih bendi tanpa mematahkn hujung bila membeli.kalau patahkn hujung bendi kesian la peniaga. -carany perhatikan saja tangkai bendi klu bendi muda tangkainy akan tertutup rapat tanpa lubang manakala bendi tua tangkainy akan berlubang makin besar lubang di tangkai bendi tu makin tua lah bendi tersebut.. #tipsmemilihbendidrsyedmunawwar #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani - #regrann

81 likes - 81 comments
Assalamulaikum semua #
Jemput makan , bfast kita hari ni - Roti Canai segera & Asam Pedas Ikan Pari seblum mulakn operasi persediaan utk event esok
-Amin  To Order Please Whatapp/sms/call: 
Pn.saniah:+60126326584
En.ismail:+60129741064

#kuihmuihmelaka#cateringmelaka#cakemelaka#dessertmelaka# laukkampung#masakdgncinta#resepi bonda#inshaallahsedap

Assalamulaikum semua # Jemput makan , bfast kita hari ni - Roti Canai segera & Asam Pedas Ikan Pari seblum mulakn operasi persediaan utk event esok -Amin To Order Please Whatapp/sms/call: Pn.saniah:+60126326584 En.ismail:+60129741064 #kuihmuihmelaka #cateringmelaka #cakemelaka #dessertmelaka # laukkampung#masakdgncinta #resepi bonda#inshaallahsedap

17 likes - 17 comments
Sarapan apa pagi ni uollss? 😏

Yang tengah memikir nak makan apa tu, apa kata uollss try SAMBAL HANTU hasil tangan Kaknis ni. 💁

Pepagi sebelum nak pi office tu, just bukak je botol SAMBAL HANTU and spread bilisnya yang rangup tu atas roti 🍞..perghh..memang terbaik uollss! 
Tak caya? Cer baca feedback customer tu..

Sarapan apa pagi ni uollss? 😏 Yang tengah memikir nak makan apa tu, apa kata uollss try SAMBAL HANTU hasil tangan Kaknis ni. 💁 Pepagi sebelum nak pi office tu, just bukak je botol SAMBAL HANTU and spread bilisnya yang rangup tu atas roti 🍞..perghh..memang terbaik uollss! Tak caya? Cer baca feedback customer tu.. "sedap betul, sambal hantu terbaik", katanya. 👍👍👍 Memang mudah, cepat dan convenient. Cubalah! 😍 Nak order? Sila tekan link pada bio. 📲 #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

13 likes - 13 comments
Menu ,SOTO AYAM ,Gamaicha tea & kurma merah, dan buah Pulasan!!!! Kegemaran saya sebenarnya..😀😀😀.Perut dah kenyang..baru boleh meeting..🙂
.
.
 Tapi masaalahnya..bila tengah makan pun ,call masuk tak berenti..😀😀.si papparadzi mazlina,sempat videokan sm.😀..
.
.
sorrylah tetamu2 semua ya..nampak gaya korang kena layan diri..😀😀 .
.
. .
💃 Liz Rashid 
Certified Professional Image Consultant
#lizrashid #psychology #imageconsultant #lissecret #collagendrink #kolagen #dapurpramugari #masakan #resepi #healthyfood  #masakanku #food #foodphotography #delicious #JomMakan #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodshare #foodpics #fooddiary #foodtrip #resepisedap #MAHN

Menu ,SOTO AYAM ,Gamaicha tea & kurma merah, dan buah Pulasan!!!! Kegemaran saya sebenarnya..😀😀😀.Perut dah kenyang..baru boleh meeting..🙂 . . Tapi masaalahnya..bila tengah makan pun ,call masuk tak berenti..😀😀.si papparadzi mazlina,sempat videokan sm.😀.. . . sorrylah tetamu2 semua ya..nampak gaya korang kena layan diri..😀😀 . . . . 💃 Liz Rashid Certified Professional Image Consultant #lizrashid #psychology #imageconsultant #lissecret #collagendrink #kolagen #dapurpramugari #masakan #resepi #healthyfood #masakanku #food #foodphotography #delicious #JomMakan #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodshare #foodpics #fooddiary #foodtrip #resepisedap #MAHN

21 likes - 21 comments
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Apam Bakar Kelantan.. 😍😍
First time buat n mkn ni.. pernah mkn dak?
.
Bahan
300 gm tpg beras
130 gm gula pasir
1 sudu kecil garam
1 kotak kecil santan(200 ml) 
2 sudu kecil yis
4@5 biji pisang mas/berangan 
4 ketul tapai ubi
1 sudu kecil lada hitam *
1 inci lengkuas* 
1 inci halia*
2 biji bwg merah kecik *
200 ml air*
.
Caranya -kisar bahan2 bertanda *.. tapis ambik airnya sahaja(sukat dpt kan semula 200ml) -lenyek pisang, tapai ubi dgn garam n gula smp hancur
-masukkan tpg beras n santan
-yis tu blh bancuh dgn air yg ditapis td -masukkan ke dlm adunan.. kacau smp semuanya sebati
-perap 2 jam.. -panaskan kuali sapu sikit minyak.. tuang 2 senduk ke dlm kuali -bila bwh dah msk.. balikkan sebelah atas -mkn dgn kelapa parut yg di gaul dgn secubit garam
.
Selamat Mencuba🤣
.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM
.
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
.
Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami
.
#instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Apam Bakar Kelantan.. 😍😍 First time buat n mkn ni.. pernah mkn dak? . Bahan 300 gm tpg beras 130 gm gula pasir 1 sudu kecil garam 1 kotak kecil santan(200 ml) 2 sudu kecil yis 4@5 biji pisang mas/berangan 4 ketul tapai ubi 1 sudu kecil lada hitam * 1 inci lengkuas* 1 inci halia* 2 biji bwg merah kecik * 200 ml air* . Caranya -kisar bahan2 bertanda *.. tapis ambik airnya sahaja(sukat dpt kan semula 200ml) -lenyek pisang, tapai ubi dgn garam n gula smp hancur -masukkan tpg beras n santan -yis tu blh bancuh dgn air yg ditapis td -masukkan ke dlm adunan.. kacau smp semuanya sebati -perap 2 jam.. -panaskan kuali sapu sikit minyak.. tuang 2 senduk ke dlm kuali -bila bwh dah msk.. balikkan sebelah atas -mkn dgn kelapa parut yg di gaul dgn secubit garam . Selamat Mencuba🤣 . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

82 likes - 82 comments
Ogura cake, salah satu jenis kue yang jiggly dan fluffy. Bentuknya memang mirip kue bolu. Tapi jika di lihat dari segi terkstur kue bolu lebih ringan daripada ogura cake, bolu adalah kue yang cukup berpori sedang ogura memiliki sedikit pori, sehingga tampilannya lebih cantik.

Kalau kue bolu saat dimakan agak seret, ogura cake memiliki tekstur yang lebih lembut dan lembab, dimakan berkali-kalipun gak bikin bosan kak. Yuk coba resep #antigagal bikin agura cake dari chefmin.

Bahan-Bahan:
5 butir kuning telur.
1 butir telur utuh.
40 gr minyak.
80 gr santan kental.
1 sdt pasta pandan.
85 gr tepung protein rendah.
5 bte putih telur.
85 gr gula pasir.
¼ sdt cream of tartar.
Essens secukupnya.

Langkah Memasak:
Kocok 5 kuning telur dan 1 telur utuh dalam wadah, tambahkan minyak, kemudian santan dan esens. 
Ayak tepung diatasnya, sambil diaduk dengan whisk sampai rata. Kemudian sisihkan.
Kocok putih telur dan cream of tartar sampai mengeluarkan busa. Masukkan gula secara bertahap sampai adonan mengembang putih dan kaku.
Masukkan kocokan putih telur secara bertahap ke adonan pertama, aduk balik dengan spatula.
Siapkan MASPION Round Pan Aluminium, alasi dengan kertas roti.
Masukkan adonan kedalamnya, panggang dengan suhu 170 derajat dengan teknik Au Bain Marie. (Alasi MASPION Round Pan dengan MASPION Round Pan yang lebih besar. Isi air kurang lebih 1.5 cm, jadi posisi Loyang utama bawahnya terendam air) Pangan selama 40 menit ya kak.
Keluarkan dari oven setelah cake matang.
Kupas rotinya, kemudian dinginkan suhu ruang sebelu di potong-potong ya kak.

#Oguracake #Cakekekinian #cakelembut #Laperbaper #resep #resepmasakan #resepmakanan #resepmasak #resepyummy #resepi #reseproemahku #resepmudah #reseprumahan #resepdapur #resepindonesia #resepimudah #resepanak #resepmasakanindonesia #resepbunda #reseprumah #ResepKeluarga #resepyummyanak #resepalanenek #dapurmaspion #logamjawa #Maspion

Ogura cake, salah satu jenis kue yang jiggly dan fluffy. Bentuknya memang mirip kue bolu. Tapi jika di lihat dari segi terkstur kue bolu lebih ringan daripada ogura cake, bolu adalah kue yang cukup berpori sedang ogura memiliki sedikit pori, sehingga tampilannya lebih cantik. Kalau kue bolu saat dimakan agak seret, ogura cake memiliki tekstur yang lebih lembut dan lembab, dimakan berkali-kalipun gak bikin bosan kak. Yuk coba resep #antigagal bikin agura cake dari chefmin. Bahan-Bahan: 5 butir kuning telur. 1 butir telur utuh. 40 gr minyak. 80 gr santan kental. 1 sdt pasta pandan. 85 gr tepung protein rendah. 5 bte putih telur. 85 gr gula pasir. ¼ sdt cream of tartar. Essens secukupnya. Langkah Memasak: Kocok 5 kuning telur dan 1 telur utuh dalam wadah, tambahkan minyak, kemudian santan dan esens. Ayak tepung diatasnya, sambil diaduk dengan whisk sampai rata. Kemudian sisihkan. Kocok putih telur dan cream of tartar sampai mengeluarkan busa. Masukkan gula secara bertahap sampai adonan mengembang putih dan kaku. Masukkan kocokan putih telur secara bertahap ke adonan pertama, aduk balik dengan spatula. Siapkan MASPION Round Pan Aluminium, alasi dengan kertas roti. Masukkan adonan kedalamnya, panggang dengan suhu 170 derajat dengan teknik Au Bain Marie. (Alasi MASPION Round Pan dengan MASPION Round Pan yang lebih besar. Isi air kurang lebih 1.5 cm, jadi posisi Loyang utama bawahnya terendam air) Pangan selama 40 menit ya kak. Keluarkan dari oven setelah cake matang. Kupas rotinya, kemudian dinginkan suhu ruang sebelu di potong-potong ya kak. #Oguracake #Cakekekinian #cakelembut #Laperbaper #resep #resepmasakan #resepmakanan #resepmasak #resepyummy #resepi #reseproemahku #resepmudah #reseprumahan #resepdapur #resepindonesia #resepimudah #resepanak #resepmasakanindonesia #resepbunda #reseprumah #ResepKeluarga #resepyummyanak #resepalanenek #dapurmaspion #logamjawa #Maspion

79 likes - 79 comments
Moga bermanafaat utk semua🤗Tips memilih bendi tanpa mematahkn hujung bila membeli.kalau patahkn hujung  bendi kesian la peniaga.
-carany
perhatikan saja tangkai bendi klu bendi muda tangkainy akan tertutup rapat tanpa lubang manakala bendi tua tangkainy akan berlubang makin besar lubang di tangkai bendi tu makin tua lah bendi tersebut.. #tipsmemilihbendidrsyedmunawwar  #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine 
pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani

Moga bermanafaat utk semua🤗Tips memilih bendi tanpa mematahkn hujung bila membeli.kalau patahkn hujung bendi kesian la peniaga. -carany perhatikan saja tangkai bendi klu bendi muda tangkainy akan tertutup rapat tanpa lubang manakala bendi tua tangkainy akan berlubang makin besar lubang di tangkai bendi tu makin tua lah bendi tersebut.. #tipsmemilihbendidrsyedmunawwar #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani

515 likes - 515 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

5 likes - 5 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

6 likes - 6 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

4 likes - 4 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

1 likes - 1 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

0 likes - 0 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

1 likes - 1 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

0 likes - 0 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

1 likes - 1 comments
Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925
.
1⃣100% SEMULAJADI
2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN
3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 
4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL
5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA
6⃣ORIGINAL TESTIMONIES 
How to order?
.
Whatsapp 01137429925 📲

#iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah  #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

Lawa weyy bila makin kurus!! Breastfeed mommies jangan risau. Semua boleh kurus dengan #gorgeousleem .nak tau macammana? Whatsapp 01137429925 . 1⃣100% SEMULAJADI 2⃣MENGURANGKAN NAFSU MAKAN 3⃣MEMPERCEPATKAN METABOLISMA 4⃣MEMBAKAR LEMAK DEGIL 5⃣MENAIKKAN KADAR METABOLISMA 6⃣ORIGINAL TESTIMONIES How to order? . Whatsapp 01137429925 📲 #iphonemurah #gorgeousleem #gorgeousleemadvanced #sayajualubatkurus #kurustanpadiet #jomkurus #sayajual #muapengantin #makeuptutorial #bigsize #bigsizemalaysia #gemok #gorgeousleemmurah #plussizemalaysia #fossilmurah #barangbaby #brandedbagmurah #strollermurahmalaysia #resepi #keriaantarabangsa #plussizefashion #fattzura #kurustanpadiet #muamal

2 likes - 2 comments
MENCARI 20 PEMENANG BERTUAH .
.
Hm, rasanya mesti ramai lg tktau ni kan ada harga combo? Hehehe. Nak tahu tak? Kalau korang beli any 3 / any 7 sambal yang mempunyai harga yang sama ( ketuk , ijo , penyet , merah ) korang akan dapat harga berbaloi tau!
.
.
BELI ANY 3, RM49 MASUK POS!
BELI ANY 7, DAPAT RM99 MASUK POS!
Wah, jimat kan! Lgi banyak lg jimat ni!! .
.
YANG PALING BEST, NAMA KORANG AKAN MASUK UNTUK LUCKY DRAW TAW!!! Siapa nak grab meh ws meh 😚
.
.
Berminat? Boleh laju laju ws tau 😍
.
.
#sambalsedap
#sambaleena #foodlover
#sambal #foodie #malaysians #sedap
#resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress  #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral

MENCARI 20 PEMENANG BERTUAH . . Hm, rasanya mesti ramai lg tktau ni kan ada harga combo? Hehehe. Nak tahu tak? Kalau korang beli any 3 / any 7 sambal yang mempunyai harga yang sama ( ketuk , ijo , penyet , merah ) korang akan dapat harga berbaloi tau! . . BELI ANY 3, RM49 MASUK POS! BELI ANY 7, DAPAT RM99 MASUK POS! Wah, jimat kan! Lgi banyak lg jimat ni!! . . YANG PALING BEST, NAMA KORANG AKAN MASUK UNTUK LUCKY DRAW TAW!!! Siapa nak grab meh ws meh 😚 . . Berminat? Boleh laju laju ws tau 😍 . . #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral

16 likes - 16 comments
💋 CHEESE POWDER 200GM 💋
. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💸 RM15!  RM15!  RM15!  ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 pour cheese powder into hot water
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries  #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

💋 CHEESE POWDER 200GM 💋 . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💸 RM15! RM15! RM15! ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 pour cheese powder into hot water ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

4 likes - 4 comments
RESEPI KEK OREN YOGURT
.
BAHAN-BAHAN:
.
1 cawan yogurt
1 cawan gula
3 biji telur
Parutan kulit 2 biji oren
Jus 2 biji oren
1 sudu teh esen vanilla
1/2 cawan minyak
1 1/2 cawan tepung serbaguna/gandum
2 sudu teh baking powder
.
Hiasan:
1 biji oren
1/2 cawan air
1/2 cawan gula
1 cawan gula aising
2-3 sudu jus oren
.
CARA-CARANYA:
.
1. Gaul bersama yogurt, gula, telur, parutan kulit oren, jus oren dan esen vanila. Kacau sebati. Masukkan minyak dan kacau lagi. Kemudian masukkan tepung dan baking powder kemudian kacau sebati. Tuangkan adunan dalam acuan dan bakar pada suhu 170c selama 50 minit. 
2. Sementara itu, potong tebal sebiji oren. Dalam kuali panaskan air dan tuangkan gula. Masukkan potongan oren tadi dan biarkan hingga mendidih. Angkat kepingan oren tersebut dan ketepikan. 
3. Dalam mangkuk berlainan, campurkan gula aising dengan 2-3 sudu jus oren dan kacau hingga mencair. Tuangkannya atas kek yang telah masak dan disejukkan seketika. Hiaskan kepingan oren tadi di atasnya. .
Selamat mencuba!
.
Video asal: @tastemade
.
www.katdapur.com

RESEPI KEK OREN YOGURT . BAHAN-BAHAN: . 1 cawan yogurt 1 cawan gula 3 biji telur Parutan kulit 2 biji oren Jus 2 biji oren 1 sudu teh esen vanilla 1/2 cawan minyak 1 1/2 cawan tepung serbaguna/gandum 2 sudu teh baking powder . Hiasan: 1 biji oren 1/2 cawan air 1/2 cawan gula 1 cawan gula aising 2-3 sudu jus oren . CARA-CARANYA: . 1. Gaul bersama yogurt, gula, telur, parutan kulit oren, jus oren dan esen vanila. Kacau sebati. Masukkan minyak dan kacau lagi. Kemudian masukkan tepung dan baking powder kemudian kacau sebati. Tuangkan adunan dalam acuan dan bakar pada suhu 170c selama 50 minit. 2. Sementara itu, potong tebal sebiji oren. Dalam kuali panaskan air dan tuangkan gula. Masukkan potongan oren tadi dan biarkan hingga mendidih. Angkat kepingan oren tersebut dan ketepikan. 3. Dalam mangkuk berlainan, campurkan gula aising dengan 2-3 sudu jus oren dan kacau hingga mencair. Tuangkannya atas kek yang telah masak dan disejukkan seketika. Hiaskan kepingan oren tadi di atasnya. . Selamat mencuba! . Video asal: @tastemade . www.katdapur.com

63 likes - 63 comments
THANK YOU CUSTOMER! 😉😉
.
Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25
Sambal puaka/ikan masin cili api rm25
Sambal mengilai/sambal petai bilis extra pedas rm25
.
Apa tunggu lagi?? Cepat² order
.
Whatsapp saya 👉www.wasap.my/60134754394/
.
Terima Kasih 🔥🌶️👻
.
.
jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇
@gilasambal_
.
#malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung
#puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall
#kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

THANK YOU CUSTOMER! 😉😉 . Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal petai bilis extra pedas rm25 . Apa tunggu lagi?? Cepat² order . Whatsapp saya 👉www.wasap.my/60134754394/ . Terima Kasih 🔥🌶️👻 . . jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇 @gilasambal_ . #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung #puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall #kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

7 likes - 7 comments
THANK YOU CUSTOMER! 😉😉
.
Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25
Sambal puaka/ikan masin cili api rm25
Sambal mengilai/sambal petai bilis extra pedas rm25
.
Apa tunggu lagi?? Cepat² order
.
Whatsapp saya 👉www.wasap.my/60134754394/
.
Terima Kasih 🔥🌶️👻
.
.
jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇
@gilasambal_
.
#malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung
#puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall
#kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

THANK YOU CUSTOMER! 😉😉 . Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal petai bilis extra pedas rm25 . Apa tunggu lagi?? Cepat² order . Whatsapp saya 👉www.wasap.my/60134754394/ . Terima Kasih 🔥🌶️👻 . . jgn lupa follow ig 👇👇👇👇👇👇👇 @gilasambal_ . #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanankampung #puaka #mulutpuaka #sambalpuaka #sambalhantu #sambalmengilai #sukamakan #cheeselover #fattzura #nealofa #bazarpaknil #bukitmerahlaketownresort #lakeviewcollage #lvc #taipingmall #taipingsentral #kerianmall #kolejkomunitibaganserai #setiakawan #tokwanmastercook #ministadiumbaganserai

18 likes - 18 comments
💋 CHEESE POWDER 200GM 💋
. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💸 RM15!  RM15!  RM15!  ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 pour cheese powder into hot water
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries  #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

💋 CHEESE POWDER 200GM 💋 . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💸 RM15! RM15! RM15! ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 pour cheese powder into hot water ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

1 likes - 1 comments
Hai Travel Lovers, 🛩️🚢 Yang suka pergi travel tu kadang² susah kan nak cari makanan halal kat negara orang. Dah la lapar, buat nye pulak makanan tu tak menepati selera kita, mood makan pun akan kelaut dalam..ye dok?😁 Haaaa, jangan risau taw, #Sambalbydapurkaknis kan ada 😍
.
Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! 😋😋
✔️ Ready to eat
✔️ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa
✔️ Boleh bawa pegi travel
✔️ Tahan 6 bulan
.
👻 Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup)
💀 Sambal Puaka (Ikan Talang Masin)
🌶️ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai)

Jom pakat pakat order dengan hakak
mudah je blk picit2 dekat link ni
www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal
.
#SambalHantu
#SambalPuaka
#SambalMengilai
#SambalDapurKakNis
#jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

Hai Travel Lovers, 🛩️🚢 Yang suka pergi travel tu kadang² susah kan nak cari makanan halal kat negara orang. Dah la lapar, buat nye pulak makanan tu tak menepati selera kita, mood makan pun akan kelaut dalam..ye dok?😁 Haaaa, jangan risau taw, #Sambalbydapurkaknis kan ada 😍 . Super jimat dengan SAMBAL VIRAL BY DAPUR KAKNIS! 😋😋 ✔️ Ready to eat ✔️ Boleh jadikan bahan tumis dalam masakan tanpa tambah bawang, cili dan bahan perasa ✔️ Boleh bawa pegi travel ✔️ Tahan 6 bulan . 👻 Sambal Hantu (Ikan bilis ranggup) 💀 Sambal Puaka (Ikan Talang Masin) 🌶️ Sambal Mengilai (Ikan bilis + Petai) Jom pakat pakat order dengan hakak mudah je blk picit2 dekat link ni www.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal . #SambalHantu #SambalPuaka #SambalMengilai #SambalDapurKakNis #jommakan #Sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

13 likes - 13 comments
💋 CHEESE POWDER 200GM 💋
. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💸 RM15!  RM15!  RM15!  ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 pour cheese powder into hot water
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries  #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

💋 CHEESE POWDER 200GM 💋 . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💸 RM15! RM15! RM15! ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 pour cheese powder into hot water ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

0 likes - 0 comments
SAMBAL TEMPE RM5 JE?! CALLING FOR AUGUST & SEPTEMBER BABIES!
.
.
Hai August & September Babies. Alhamdulillah, bulan ni kita nak kasi promo lagi untuk pelanggan pelanggan yang tersayang ni! Aiceh! Hehehe. Nak tau tak apa promonya? Beli minimum 2 jenis sambal & dapat sambal tempe dengan harga RM5 SAHAJA!!! Jimat RM12 OK! Wow bestnya!
.
.
Antara Syarat Yang Untuk Korang Join Promo ni :
1.WAJIB REPOST POST KAMI & SERTAKAN DENGAN SLOGAN “SAYA DAH GRAB PROMO NI, KORANG BILA LAGI?”
2.SERTAKAN SEKALI BUKTI SALINAN IC DENGAN TUTUP 6 NOMBOR TERAKHIR UNTUK PENGESAHAN HQ MELALUI WHATSAPP. MIN UMUR 18 TAHUN PADA 2018. SEKALI SAHAJA BOLEH CLAIM HADIAH TAU.
.
.
Jom tag tag kawan kawan korang yang lahir bulan OGOS & SEPTEMBER. Hehe. Meh ws cepat meh! Just klik link on bio 😍 PROMOTION VALID UNTIL END OF THIS MONTH!
.
.
#sambalsedap
#sambaleena #foodlover
#sambal #foodie #malaysians #sedap
#resepimudah #resepi #sambalijo#produkhalal #sambalsedapgiler #viral#sambalexpress #SambalHitamMenangis#sambalganja #sambaltempe#sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood#makananviral #giveaway #august #september #birthdaybabies #promo #promobirthday

SAMBAL TEMPE RM5 JE?! CALLING FOR AUGUST & SEPTEMBER BABIES! . . Hai August & September Babies. Alhamdulillah, bulan ni kita nak kasi promo lagi untuk pelanggan pelanggan yang tersayang ni! Aiceh! Hehehe. Nak tau tak apa promonya? Beli minimum 2 jenis sambal & dapat sambal tempe dengan harga RM5 SAHAJA!!! Jimat RM12 OK! Wow bestnya! . . Antara Syarat Yang Untuk Korang Join Promo ni : 1.WAJIB REPOST POST KAMI & SERTAKAN DENGAN SLOGAN “SAYA DAH GRAB PROMO NI, KORANG BILA LAGI?” 2.SERTAKAN SEKALI BUKTI SALINAN IC DENGAN TUTUP 6 NOMBOR TERAKHIR UNTUK PENGESAHAN HQ MELALUI WHATSAPP. MIN UMUR 18 TAHUN PADA 2018. SEKALI SAHAJA BOLEH CLAIM HADIAH TAU. . . Jom tag tag kawan kawan korang yang lahir bulan OGOS & SEPTEMBER. Hehe. Meh ws cepat meh! Just klik link on bio 😍 PROMOTION VALID UNTIL END OF THIS MONTH! . . #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress #SambalHitamMenangis #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral #giveaway #august #september #birthdaybabies #promo #promobirthday

26 likes - 26 comments
Ramai dikalangan kita yang ke luar negara tapi masih rindukan makanan malaysia,jadi tak perlu risau kalu ke mana-mana bawa je sambal ikan masin talang kami! 
Terima kasih @izaiiza kerana membawa sambal kami terbang anda ke spain!
 testimoni pelanggan kami sudah mencuba sambal ikan masin talang cik midah
#testimonial
#testimonialcustomer
#productdesign 
#foodies 
#malaysia 
#sambalpedas 
#sambalado 
#sambalikanmasintalangcikmidah 
#bawangcili 
#sambalikan
#homemade
#jjcm
#nomsg
#sambaltumis
#sambalteri
#resepiomakden
#resepitradisi
#contestalert
#contestwinner
#terlajaklaris 
#contestgram
#readytoeat
#naksedapnakmurah
#sambalbawang
#resepi 
#resepimudah 
#resepi_ala_kampung
#penaikselera
#foodpornmalaysia
#kakimakan

Ramai dikalangan kita yang ke luar negara tapi masih rindukan makanan malaysia,jadi tak perlu risau kalu ke mana-mana bawa je sambal ikan masin talang kami! Terima kasih @izaiiza kerana membawa sambal kami terbang anda ke spain! testimoni pelanggan kami sudah mencuba sambal ikan masin talang cik midah #testimonial #testimonialcustomer #productdesign #foodies #malaysia #sambalpedas #sambalado #sambalikanmasintalangcikmidah #bawangcili #sambalikan #homemade #jjcm #nomsg #sambaltumis #sambalteri #resepiomakden #resepitradisi #contestalert #contestwinner #terlajaklaris #contestgram #readytoeat #naksedapnakmurah #sambalbawang #resepi #resepimudah #resepi_ala_kampung #penaikselera #foodpornmalaysia #kakimakan

11 likes - 11 comments
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Resepi Nasi Goreng Daging :
.
Kuantiti untuk 2 orang makan ya.Boleh tambahkan jika nak buat banyak.
.
300 gram daging
4-5 senduk nasi
3 sudu makan minyak
3 sudu makan ikan bilis *
2 biji bawang merah *
1 ulas bawang putih *
2 tangkai cili kering *
3 sudu makan cili kisar
1/2 sudu makan minyak bijan
1/2 sudu makan kicap masin cair
1/2 sudu makan sos tiram
1/2 sudu makan sos cili
2 sudu makan kicap pekat manis
1/2 sudu makan serbuk lada sulah
Secubit garam gula serbuk perasa jika mahu
Sayur / cili / hirisan daun bawang
Terasa teringin nak makan nasi goreng di malam hari,apakata cuba resepi nasi goreng daging yang simple tapi power ni.Tips untuk dapatkan nasi goreng sedap, gunakan nasi yang dingin atau dimasak semalaman.Jadi berbiji sedap nasi gorengnya.
.
Cara Penyediaan Nasi Goreng Daging Mudah :
.
: Potong nipis daging dan didihkan air.Bila dah didih baru masukkan daging dan rebus sampai masak.Toskan
.
Tumbuk bahan bertanda 3/4 lumat.Nak dapatkan nasi goreng yang sedap,jangan kisar perencahnya tapi tumbuk dengan lesung.
.
Panaskan minyak dan masukkan daging.Goreng biar garing sedikit dan angkat.Ketepikan
.
: Masukkan bahan tumbuk dan tumis hingga naik bau barulah masukkan cili kisar.Masak sekejap dengan api kecil barulah masukkan kicap cair,sos tiram,sos cili,kicap dan minyak bijan.Perasakan untuk kali pertama.
.
Sebelum masukkan nasi,keluarkan 1/2 mangkuk perencah nasi goreng tadi untuk elak nasi terlalu lembab.Masukkan nasi dingin atau yang disejukkan,gaul rata.Kalau nasi kering,tambah bahan perencah ikut keperluan.
.
: Perasakan dengan lada sulah,sayur dan potongan cili serta garam gula ikut pilihan anda.
.
Masak hingga sayur layu dan boleh lah hidangkan nasi goreng daging anda dengan sambal belacan dan lobak jeruk jika mahu serta ditaburkan dengan hirisan daun bawang.
.
Sumber :- daridapur com
Gambar :- chefrizstoncallofficial
.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM
.
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
.
Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami
.
#instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Resepi Nasi Goreng Daging : . Kuantiti untuk 2 orang makan ya.Boleh tambahkan jika nak buat banyak. . 300 gram daging 4-5 senduk nasi 3 sudu makan minyak 3 sudu makan ikan bilis * 2 biji bawang merah * 1 ulas bawang putih * 2 tangkai cili kering * 3 sudu makan cili kisar 1/2 sudu makan minyak bijan 1/2 sudu makan kicap masin cair 1/2 sudu makan sos tiram 1/2 sudu makan sos cili 2 sudu makan kicap pekat manis 1/2 sudu makan serbuk lada sulah Secubit garam gula serbuk perasa jika mahu Sayur / cili / hirisan daun bawang Terasa teringin nak makan nasi goreng di malam hari,apakata cuba resepi nasi goreng daging yang simple tapi power ni.Tips untuk dapatkan nasi goreng sedap, gunakan nasi yang dingin atau dimasak semalaman.Jadi berbiji sedap nasi gorengnya. . Cara Penyediaan Nasi Goreng Daging Mudah : . : Potong nipis daging dan didihkan air.Bila dah didih baru masukkan daging dan rebus sampai masak.Toskan . Tumbuk bahan bertanda 3/4 lumat.Nak dapatkan nasi goreng yang sedap,jangan kisar perencahnya tapi tumbuk dengan lesung. . Panaskan minyak dan masukkan daging.Goreng biar garing sedikit dan angkat.Ketepikan . : Masukkan bahan tumbuk dan tumis hingga naik bau barulah masukkan cili kisar.Masak sekejap dengan api kecil barulah masukkan kicap cair,sos tiram,sos cili,kicap dan minyak bijan.Perasakan untuk kali pertama. . Sebelum masukkan nasi,keluarkan 1/2 mangkuk perencah nasi goreng tadi untuk elak nasi terlalu lembab.Masukkan nasi dingin atau yang disejukkan,gaul rata.Kalau nasi kering,tambah bahan perencah ikut keperluan. . : Perasakan dengan lada sulah,sayur dan potongan cili serta garam gula ikut pilihan anda. . Masak hingga sayur layu dan boleh lah hidangkan nasi goreng daging anda dengan sambal belacan dan lobak jeruk jika mahu serta ditaburkan dengan hirisan daun bawang. . Sumber :- daridapur com Gambar :- chefrizstoncallofficial . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah

423 likes - 423 comments
.
Nak lagi resepi? Follow aje @igresepi 😍💝
:
#igresepi #resepi #masakan
#share #masaksendiri #resipi
#emak #jommasak #food
:
Mcm ni la rupa kuah mi kari yg mak akk ajar n buat niaga masa zmn muda dia dulu..masa tu rasanya klu x silap umo akk baru 13th.. Sape nk try ...jom akk share resepi...ikhlas dr lubuk hati yg paling dlm tanpa sebarang rahsia...😍 Bahan kuah:
Ayam-potong kecik
Udang
Fishball,fishcake,tauhu kering
Kacang pnjng-hiris pendek
*20 tangkai cili kering-rendam air panas
*2 biji bwng besar
*5 ulas bwng putih
*2 inci halia
(Mesin bhn bertanda *)
4 pkt kecik rempah kari daging babas
1 genggam ikan bilis-mesin hancur
Garam,perasa n gula
500ml santan kotak

Bahan mi:
Mi kuning-celur
Telur-rebus
Taugeh-celur sekejap
Sawi-celur
Daun sup/bawang-hiris
Bawang grng
Cili merah/cilipadi-hiris

Cara:
Tumis cili mesin hingga garing..
Masukkan rempah kari daging n rumis hingga,pecah minyak
Masukkan ayam n udang
Masukkan ikan bilis mesin
Masukkan garam,perasa n gula
Masukkan 1/2 blender air lg...
Masukkan fishball,fishcake n kacang pnjng n tauhu kering
Akhir skali masukkan santan...
Dptkn kepekatan yg dikehendaki n balancekn rasanya...
Kredit: Mazliza Ahmad
.
Silakan like, tag & share 😍

. Nak lagi resepi? Follow aje @igresepi 😍💝 : #igresepi #resepi #masakan #share #masaksendiri #resipi #emak #jommasak #food : Mcm ni la rupa kuah mi kari yg mak akk ajar n buat niaga masa zmn muda dia dulu..masa tu rasanya klu x silap umo akk baru 13th.. Sape nk try ...jom akk share resepi...ikhlas dr lubuk hati yg paling dlm tanpa sebarang rahsia...😍 Bahan kuah: Ayam-potong kecik Udang Fishball,fishcake,tauhu kering Kacang pnjng-hiris pendek *20 tangkai cili kering-rendam air panas *2 biji bwng besar *5 ulas bwng putih *2 inci halia (Mesin bhn bertanda *) 4 pkt kecik rempah kari daging babas 1 genggam ikan bilis-mesin hancur Garam,perasa n gula 500ml santan kotak Bahan mi: Mi kuning-celur Telur-rebus Taugeh-celur sekejap Sawi-celur Daun sup/bawang-hiris Bawang grng Cili merah/cilipadi-hiris Cara: Tumis cili mesin hingga garing.. Masukkan rempah kari daging n rumis hingga,pecah minyak Masukkan ayam n udang Masukkan ikan bilis mesin Masukkan garam,perasa n gula Masukkan 1/2 blender air lg... Masukkan fishball,fishcake n kacang pnjng n tauhu kering Akhir skali masukkan santan... Dptkn kepekatan yg dikehendaki n balancekn rasanya... Kredit: Mazliza Ahmad . Silakan like, tag & share 😍

27 likes - 27 comments
Siakap Bakar Tom Yam 👍
.
Kepada peminat tom yam tegar.Dari satu pek pes tom yam tadi macam macam resepi boleh pelbagaikan .Yang ini ummi bakar siakap menggunakan pes Tom Yam Putih dan Tom Yam Kung sebab bahan dalam pes tom yam ni berbeza.
.
Air asam tu pun gunakan pes tom yam kung dan ummi pedaskan lagi 😜
.
Ikan siakap tu pedas pedas manja gituww sebab anak anak tumpang makan sekali.
.
Ni jodohkan dengan telur dada dengan kerabu mangga memang sedap giler.Dia macam jodoh till jannah .Serasi bersama.
.
Try la ye.Boleh olah lagi mengikut citarasa sendiri.Ummi just guna bahan yang sedia ada kat rumah je 😊
.
Jangan lupa layankan vidio ummi yang telah dilajukan 😜.Suara budak budak menjerit di dapur ummi dah buangkan.Sibuk je diorang tu.
.
@adabi_consumer 
@yatiekitchen 
#ykadabicontest22 
#adabi 
#resepi 
#DapurUmmiRj

Siakap Bakar Tom Yam 👍 . Kepada peminat tom yam tegar.Dari satu pek pes tom yam tadi macam macam resepi boleh pelbagaikan .Yang ini ummi bakar siakap menggunakan pes Tom Yam Putih dan Tom Yam Kung sebab bahan dalam pes tom yam ni berbeza. . Air asam tu pun gunakan pes tom yam kung dan ummi pedaskan lagi 😜 . Ikan siakap tu pedas pedas manja gituww sebab anak anak tumpang makan sekali. . Ni jodohkan dengan telur dada dengan kerabu mangga memang sedap giler.Dia macam jodoh till jannah .Serasi bersama. . Try la ye.Boleh olah lagi mengikut citarasa sendiri.Ummi just guna bahan yang sedia ada kat rumah je 😊 . Jangan lupa layankan vidio ummi yang telah dilajukan 😜.Suara budak budak menjerit di dapur ummi dah buangkan.Sibuk je diorang tu. . @adabi_consumer @yatiekitchen #ykadabicontest22 #adabi #resepi #DapurUmmiRj

8 likes - 8 comments
💋 CHEESE POWDER 200GM 💋
. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💸 RM15!  RM15!  RM15!  ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 pour cheese powder into hot water
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries  #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover

repost from @kfc_cheese_powder

💋 CHEESE POWDER 200GM 💋 . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💸 RM15! RM15! RM15! ONLY ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 pour cheese powder into hot water ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 whisk until dissolved ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🍟 Ready to be served⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ☎ +6011-32149608 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📮 Postage 👉 RM8(sm) ~ RM14(ss) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SayaJual #cheesepowder #cheesebomb #cheesebanjir #cheesepowdermurah #cheesepowdermalaysia #videomakan #serbukcheese #halalcheesepowder #sayamakansayajual #homemade #kfc #sayamakan #sayamasak #cheesyfries #readystock #videomasakan #cheesywedges #sayajualmurah #resepi #cheezywedges #macandcheese #mukbang #wondercheese #videomasak #cheese #cheesefries #macaronigoreng #asmr #cheese #cheeselover repost from @kfc_cheese_powder

14 likes - 14 comments
Ikan tenggiri masak kicap pedas.
.
.
#recipe #resepi
.
Tumis bawang yg di hiris kemudian masukkan yang Kakak blend cili padi, bawang putih, bawang merah, serai, masuk kicap, seafood sauce sikit dan air sikit. Last sekali masukkan ikan tenggiri yg di goreng dahulu. Ehhh last masuk tomato. Siap!
.
.

Selamat bersahur kepada yang berpuasa hari ni #9Muharram 💚 #ikantenggiri #ikantenggirimasakkicap
.
#homecooking #dapoqlynn

Ikan tenggiri masak kicap pedas. . . #recipe #resepi . Tumis bawang yg di hiris kemudian masukkan yang Kakak blend cili padi, bawang putih, bawang merah, serai, masuk kicap, seafood sauce sikit dan air sikit. Last sekali masukkan ikan tenggiri yg di goreng dahulu. Ehhh last masuk tomato. Siap! . . Selamat bersahur kepada yang berpuasa hari ni #9Muharram 💚 #ikantenggiri #ikantenggirimasakkicap . #homecooking #dapoqlynn

4 likes - 4 comments
Dah siap!! Hasil kerja overtime malam ni. Dekat pukul 2.30pagi baru settle.
Baru la kita boleh tidoq lena.😁😁
Alhamdulillah....... Jom follow Instagram kami @kerepek_popia
Dan Like FB ZaiFa Shoppe

#kerepekpopia #popiapedas #popiaketagih #kudapkudap #bukansenangnaksenang #berbaloiapaygandabayar #ori #resepi

Dah siap!! Hasil kerja overtime malam ni. Dekat pukul 2.30pagi baru settle. Baru la kita boleh tidoq lena.😁😁 Alhamdulillah....... Jom follow Instagram kami @kerepek_popia Dan Like FB ZaiFa Shoppe #kerepekpopia #popiapedas #popiaketagih #kudapkudap #bukansenangnaksenang #berbaloiapaygandabayar #ori #resepi

7 likes - 7 comments
Cheese Popia🌯🌯 Melt in your mouth.

Delight potion ingredients: 
Popia
Garlic 1 clove
Sweet onion 1 
Button mushrooms
Spagetti sauce
Minced meat
Chopped meat (optional) 
Carrot, corn, peas
Cheddar cheese
Mozarella cheese
Full cream milk

Chop garlic, onion, mushrooms, and all the veggies. Heat you pan, pour half small cup of oil, put all the chopped ingredients and fry. Then put the minced and chopped meat, also chopped cheddar cheese and pour spageti sauce and milk. Wait about 15mins and its ready to be rolled as the filling. 
Take your popia, put both mozarella and cheddar, put 1 tablespoon of the filling then roll it nicely. 
Then fry your popia until golden.

All the best mon! 
#popia #popiacheese #resepi #cheese #dapurgadis #food #foodporn #malaycuisine #popiah

Cheese Popia🌯🌯 Melt in your mouth. Delight potion ingredients: Popia Garlic 1 clove Sweet onion 1 Button mushrooms Spagetti sauce Minced meat Chopped meat (optional) Carrot, corn, peas Cheddar cheese Mozarella cheese Full cream milk Chop garlic, onion, mushrooms, and all the veggies. Heat you pan, pour half small cup of oil, put all the chopped ingredients and fry. Then put the minced and chopped meat, also chopped cheddar cheese and pour spageti sauce and milk. Wait about 15mins and its ready to be rolled as the filling. Take your popia, put both mozarella and cheddar, put 1 tablespoon of the filling then roll it nicely. Then fry your popia until golden. All the best mon! #popia #popiacheese #resepi #cheese #dapurgadis #food #foodporn #malaycuisine #popiah

8 likes - 8 comments
Yuhuu apa yg korang nantikan kini tiba ❤️
.
BAKINI V2
.
- depo RM40/sepasang
- free postage dlm Malaysia
- free socks
- free tudung
- free Bella Ammara box
- free waterproof pouch
- free Bella Ammara brooch
.
Size XS - XXL
3 colors (black purple, black pink, black blue)
.
#bellaammaralovers #bellaammara #dropship #dropshipdiperlukan #resepi #black #pink #bakini #bikini #hot #meletop

Yuhuu apa yg korang nantikan kini tiba ❤️ . BAKINI V2 . - depo RM40/sepasang - free postage dlm Malaysia - free socks - free tudung - free Bella Ammara box - free waterproof pouch - free Bella Ammara brooch . Size XS - XXL 3 colors (black purple, black pink, black blue) . #bellaammaralovers #bellaammara #dropship #dropshipdiperlukan #resepi #black #pink #bakini #bikini #hot #meletop

7 likes - 7 comments
Yuhuu apa yg korang nantikan kini tiba ❤️
.
BAKINI V2
.
- depo RM40/sepasang
- free postage dlm Malaysia
- free socks
- free tudung
- free Bella Ammara box
- free waterproof pouch
- free Bella Ammara brooch
.
Size XS - XXL
3 colors (black purple, black pink, black blue)
.
#bellaammaralovers #bellaammara #dropship #dropshipdiperlukan #resepi #black #pink #bakini #bikini #hot #meletop

Yuhuu apa yg korang nantikan kini tiba ❤️ . BAKINI V2 . - depo RM40/sepasang - free postage dlm Malaysia - free socks - free tudung - free Bella Ammara box - free waterproof pouch - free Bella Ammara brooch . Size XS - XXL 3 colors (black purple, black pink, black blue) . #bellaammaralovers #bellaammara #dropship #dropshipdiperlukan #resepi #black #pink #bakini #bikini #hot #meletop

5 likes - 5 comments
Kalau korang tercari2 resepi puding caramel yang sedap dan tak hanyir, okeh..berakhirla pencarian korang tu.. Ni kita ajar cemana nak hasilkan puding caramel yang tak hanyir, sedap, texture yang memang gebu gebas.. Ni product wajib ticer akan jual dekat bazaar Ramadhan setiap tahun.

#pudingkaramel #pudingcaramelsedap
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan
.
.
.
📲019.9769677

Kalau korang tercari2 resepi puding caramel yang sedap dan tak hanyir, okeh..berakhirla pencarian korang tu.. Ni kita ajar cemana nak hasilkan puding caramel yang tak hanyir, sedap, texture yang memang gebu gebas.. Ni product wajib ticer akan jual dekat bazaar Ramadhan setiap tahun. #pudingkaramel #pudingcaramelsedap #kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan . . . 📲019.9769677

32 likes - 32 comments
Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung
.
Resepi kuah bakso ala cikpooja😍😍
.
💚5,6ulas bawang putih
💚1inci halia
(Ditumbuk n ditumis)
.
👉Dah tumis bahan tumbuk td...
👉Masukkan 1senduk REMPAH SUP ADABI n tumis sebati sambil2 tu terus masukkan AIR sbg kuah...
👉Masukkan BEBOLA DAGING( cikpooja beli je)
Kalau nak campo daging atau daging tetel pon boleh...lagi mabellesss😍(tapi pastikan dah rebus dulu yea bg empuk)....
👉Masukkan daun sup daun bawang yg dipotong,masukkan bawang goreng sekali yea(agak2 je)
👉 Masukkan 1sb SERBUK LADA SULAH
👉 Masukkan garam n perasa secukup rasa..
Reneh smpai mendidih n smpai la bebola daging masak sempurna...
Bila dah secukup rasa...
Siap.
.
🌶Sambal kicap ala cikpooja(kompem jatuh cinta kalau makan)😁😁😁 💚5,6bj cili vietnam+cabai melaka ijau ckit (ikut la nak pedas tara mana)
💚5,6ulas bawang putih
💚2biji limau nipis(amik perahan jus nya shj)
💚Air asam jawa (pekat)
💚Kicap (agak2 la yea)
👉Semua bahan dikisar atau ditumbuk(tahap kelumatan nya ikut oada citarasa masing2 yea)
.
Okeyyyyyy..siap sambal kicap😍😍😍
.
🍝Bihun
.
👉bihunnya dicelur smpai empuk..di tos dan dibilas ngan air tuk matikan kepanasannya supaya bihun xlembek lunyai
👉bahan2 tabuq atas...ikut suka kome la nak letak apa..
💚Taugeh,daun sup daun bawang,bwg goreng dll bleh tambah sndr😁
.
Okeyyyyyy done!
Mudah amat siihhh!!😋😋😝
.
credit : Cik Pooja
.
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM
.
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
www.instagram.com/resepi_ala_kampung/
.
Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami
.
#instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

Nak lagi resepi? Follow @resepi_ala_kampung . Resepi kuah bakso ala cikpooja😍😍 . 💚5,6ulas bawang putih 💚1inci halia (Ditumbuk n ditumis) . 👉Dah tumis bahan tumbuk td... 👉Masukkan 1senduk REMPAH SUP ADABI n tumis sebati sambil2 tu terus masukkan AIR sbg kuah... 👉Masukkan BEBOLA DAGING( cikpooja beli je) Kalau nak campo daging atau daging tetel pon boleh...lagi mabellesss😍(tapi pastikan dah rebus dulu yea bg empuk).... 👉Masukkan daun sup daun bawang yg dipotong,masukkan bawang goreng sekali yea(agak2 je) 👉 Masukkan 1sb SERBUK LADA SULAH 👉 Masukkan garam n perasa secukup rasa.. Reneh smpai mendidih n smpai la bebola daging masak sempurna... Bila dah secukup rasa... Siap. . 🌶Sambal kicap ala cikpooja(kompem jatuh cinta kalau makan)😁😁😁 💚5,6bj cili vietnam+cabai melaka ijau ckit (ikut la nak pedas tara mana) 💚5,6ulas bawang putih 💚2biji limau nipis(amik perahan jus nya shj) 💚Air asam jawa (pekat) 💚Kicap (agak2 la yea) 👉Semua bahan dikisar atau ditumbuk(tahap kelumatan nya ikut oada citarasa masing2 yea) . Okeyyyyyy..siap sambal kicap😍😍😍 . 🍝Bihun . 👉bihunnya dicelur smpai empuk..di tos dan dibilas ngan air tuk matikan kepanasannya supaya bihun xlembek lunyai 👉bahan2 tabuq atas...ikut suka kome la nak letak apa.. 💚Taugeh,daun sup daun bawang,bwg goreng dll bleh tambah sndr😁 . Okeyyyyyy done! Mudah amat siihhh!!😋😋😝 . credit : Cik Pooja . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM . www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ www.instagram.com/resepi_ala_kampung/ . Berminat viralkan perniagaan di instagram kami? Boleh DM kami . #instaselfie #sedap #makanan #ibu #terbaik #viral #resepi #resepimudah #seafood #delicious #delish #instagood #instashare #cooking #malaysia #western #foodporn #masak #minuman #cuisine #instagood #instaseleb #mahn #viralmalaysia #omnomnom #breakfast #resepi_ala_kampung

374 likes - 374 comments
MOOD rajin..buat cake lg..
#buttercake 
#pandancake
#hubbyrequestbuatlg
#resepi@rosehayatie_

MOOD rajin..buat cake lg.. #buttercake #pandancake #hubbyrequestbuatlg #resepi@rosehayatie_

20 likes - 20 comments
Sambal belado petai udang kering.... Resepi dari orang pasar.... Banyak ilmu tokey pasar bagi kat sis.  Korek2 gali gali... Sedap sedap menu  dorang ni 
#sambalpetai 
#pedas
#tryresepibaru 
#resepi
#makan

Sambal belado petai udang kering.... Resepi dari orang pasar.... Banyak ilmu tokey pasar bagi kat sis. Korek2 gali gali... Sedap sedap menu dorang ni #sambalpetai #pedas #tryresepibaru #resepi #makan

8 likes - 8 comments

Loading...